BHMAτοδότηs

Είναι τόσο φτωχή από περιεχόμενο η πολιτική (αλλά και η καλλιτεχνική) Αθήνα ώστε όλοι συζητούν σχετικά με το αν ο κ. Ηλ. Ψινάκης (στο σκίτσο) θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη . Μου λένε ότι ο κ. Ψινάκης έχει εκδηλώσει το φλογερό ενδιαφέρον του και ότι ο κ. Γ.Καρατζαφέρης (με τον οποίο συζητεί πολιτικά ο τηλεστάρ) παρακινεί τον Νικήτα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Είναι τόσο φτωχή από περιεχόμενο η πολιτική (αλλά και η καλλιτεχνική) Αθήνα ώστε όλοι συζητούν σχετικά με το αν ο κ. Ηλ. Ψινάκης (στο σκίτσο) θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη . Μου λένε ότι ο κ. Ψινάκης έχει εκδηλώσει το φλογερό ενδιαφέρον του και ότι ο κ. Γ.Καρατζαφέρης (με τον οποίο συζητεί πολιτικά ο τηλεστάρ) παρακινεί τον Νικήτα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Κατά μία άποψη θα ταίριαζε να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Ψινάκης. Υπάρχει ζωτικός χώρος για αυτόν στην πολιτική αφού η μετατροπή της σε θλιβερό reality έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο Ηλίας είναι επαγγελματίας ικανός και ευφυής σε μια δουλειά η οποία εξαρτάται από την υπακοή στους νόμους του φτηνού θεάματος. Δεν διαφέρει δηλαδή από ορισμένους πολιτικούς.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι δεν θέλει να γίνει πολιτικός, αλλά τσαλαβουτάει στην πολιτική για να παραμείνει στον αφρό της τρικυμισμένης τηλεόρασης. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον γελοίο ρόλο που τόσα χρόνια υπηρετεί, ώστε ακόμη και αν τον εγκαταλείψει προεκλογικά, η υποψηφιότητά του πολύ δύσκολα θα πάψει να είναι ένα κωμικοτραγικό σόου κάκιστης ποιότητας.

***

Λίγοι αμφιβάλλουν ότι η ανάμειξη του ΒΒC και του ανταποκριτή του στην Αθήνα κ. Μάλκολμ Μπράμπαντ στην υπόθεση της επίθεσης με παπούτσι στον Πρωθυπουργό είναι ενδεικτική μιας μορφής δημοσιογραφικής αθλιότητας που έχει «μολύνει» ακόμη και το πιο σοβαρό τηλεοπτικό μέσο στον κόσμο.

Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Αθήνα, αλλά και οι ανταποκριτές όλων σχεδόν των ξένων μέσων δεν είναι μόνιμοι συνεργάτες με σταθερή αμοιβή, αλλά πληρώνονται «με το κομμάτι». Παράλληλα, οι εργοδότες τους απορρίπτουν κομμάτια με «καλά νέα», γιατί απλώς «δεν πουλάνε».

Οι ξένοι ανταποκριτές λοιπόν, για να επιβιώσουν στην Αθήνα, διολισθαίνουν στην επαγγελματική εξαχρείωση αναζητώντας «ειδήσεις» που ενισχύουν βλακώδη σενάρια περί βίας, κοινωνικής έκρηξης, παρακμής και χάους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπράμπαντ έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι για να συνεχίσει να επιβιώνει οικονομικά στην Αθήνα, είναι αναγκασμένος να στέλνει στο ΒΒC «bad news».

Επειδή η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, έφτασε μοιραία στο σημείο να συμμετέχει (με την κάμερα στο χέρι) ακόμη και σε μια προετοιμασία επίθεσης (!) στον Πρωθυπουργό. Τι θα γινόταν αν μέσα στο παπούτσι υπήρχε κάποιο σίδερο; Πλέον δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο κ. Μπράμπαντ, αφού κατάντησε χειρότερος και από τον τελευταίο συντάκτη του πιο φτηνού tabloid της πατρίδας του, θα πρέπει όχι μόνο να ζητήσει συγγνώμη αλλά και να αναρωτηθεί αν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει τον «σοβαρό ανταποκριτή» στην Αθήνα.

***

Ντροπή, κυρία Λούκα Κατσέλη . Ακόμη δεν έχετε βρει γραφείο για την κυρία Αννα Νταλάρα; Θα καθησυχάσω όμως τις φίλες της Αννας στα βόρεια προάστια λέγοντας ότι το πιθανότερο είναι να πάρει το γραφείο της κυρίας Αθηνάς Δρέττα, την οποία ο κ. Α. Λοβέρδος προσπαθεί να μεταθέσει δίπλα του στο υπουργείο Υγείας.

***

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μετέβη με απόλυτη μυστικότητα στη Σιβιτανίδειο Σχολή για τη χθεσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο λόγος της μυστικότητας; Η υπουργός Παιδείας δεν ήθελε να κουράσει τους αριστεριστές, οι οποίοι είναι φανατικοί θαυμαστές της και έχουν ορκιστεί να συγκεντρώνονται σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που συμμετέχει και να την αποθεώνουν όταν καταφθάνει.

***

Εκπληκτοι έμειναν οι Νορβηγοί με τον κ. Γ. Παπανδρέου. «Ο Γιώργος έφερε τον ήλιο στο Οσλο» έλεγαν, αφού μόλις έφτασε βγήκε ο ήλιος για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό. Δεν ξέρω αν έμειναν εξίσου έκπληκτοι και με τον «ήλιο του ΠαΣοΚ» που φώτισε πολλά σημεία της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού στο «Οslo Conference 2010».

***

Αντίθετα ο κ. Β. Κικίλιας έφερε την καταστροφή στις Σπέτσες. Με το που εμφανίστηκε στη γιορτή της Αρμάτας άνοιξαν οι ουρανοί, η γιορτή παραλίγο να αναβληθεί και οι καταστηματάρχες άρχισαν την γκρίνια. Τελικά η Αρμάτα άναψε γύρω στις 10 το βράδυ έπειτα από προσευχές προς τον Υψιστο των θεοσεβούμενων βουλευτών κκ. Δ. Καρύδη (ΠαΣοΚ) και Ι. Ανδριανού (ΝΔ).

***

Θεσσαλονίκη. Παρασκευή βράδυ. Ατμόσφαιρα εξουσίας. Κόκκινο φόρεμα, με τον έναν ώμο γυμνό. Η μητέρα του έθνους κυρία Πέμη Ζούνη συντρώγει με τον κ. Π. Μπεγλίτη στις «7 θάλασσες».

***

Επί του πιεστηρίου: Ας ετοιμάζονται οι πολιτικοί να επαναλάβουν τις γνωστές υποκλίσεις. Εφτασε χθες στην Αθήνα ο νέος αμερικανός πρεσβευτής κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες