Στα τέλη του μήνα έκθεση των συμβούλων

Συνάντηση για τη στρατηγική του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα

Οι εκπρόσωποι των Deutsche Bank, HSBC BANK και Lazard Freres ενημέρωσαν χθες τον υπουργό Οικονομικών για την πρόοδο της σύνταξης της μελέτης αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών αποκρατικοποιήσεων.

Συνάντηση με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει το έργο του προσδιορισμού και της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι εκπρόσωποι των Deutsche Bank, HSBC BANK και Lazard Freres ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών για την πρόοδο της σύνταξης της μελέτης αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστιάσθηκε στα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έκθεσης και ιδιαιτέρως στην αποτελεσματικότητα των επιμέρους επιλογών του Δημοσίου και των επιπτώσεών τους στην χρηματοπιστωτική ευστάθεια.

Φήμες που έφεραν τους συμβούλους να εισηγούνται την διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν επιβεβαιώνονται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι παραπέμπουν στην επίσημη ανακοίνωση της μελέτης στα μέσα τις μεθεπόμενης εβδομάδας.

Οι ίδιοι τόνισαν την βούληση της κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να προωθήσει τη στρατηγική του αναδιάρθρωση. Σε ερώτηση για τον χαρακτήρα του δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα ανέφεραν πως αυτός θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία