Τι ισχύει για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά

Νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας περιγράφει τις νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Βάσει αυτής, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31.12.2010 από ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και συνταξιοδοτικές μεταβολές που επιφέρει ο νέος νόμος δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ούτε τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας περιγράφει τις νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους – ασφαλισμένες των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όλους τους ασφαλισμένους γίνεται με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων. Επίσης, επισημαίνεται πως θεμελιωμένο δικαίωμα έχουν και οι ασφαλισμένοι που κατά το τρέχον έτος, δηλαδή το 2010, συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης με αναγνώριση πλασματικών χρόνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», εξαιρούνται τα πλασματικά χρόνια που θα ισχύουν από το 2011 και μετά, αλλά και αυτά που ήδη προβλέπονται από προγενέστερους νόμους. Μάλιστα η αναγνώριση μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2013 και ο ασφαλισμένος θα συνταξιοδοτηθεί με τους όρους που ισχύουν σήμερα και όχι με τις νέες δυσμενέστερες ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk