«Πουλούν» Ελλάδα Παπακωνσταντίνου-Τρόϊκα περιοδεύουν στην Ευρώπη για κεφάλαια

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί αύριο και την Πέμπτη με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής

Για το Λονδίνο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συναντηθεί αύριο με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μεθαύριο ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ. Την ίδια μέρα, θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλώντ Τρισέ.

Στις συναντήσεις με τους θεσμικούς επενδυτές -τις οποίες διοργανώνει το Institute of International Finance – τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας οι κ.κ. Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η παρουσία των τριών στελεχών της τρόικας αναμένεται να προσδώσει αξιοπιστία στις παρουσιάσεις.

Από ελληνικής πλευράς τον κ. Παπακωνσταντίνου θα συνοδεύουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου και η σύμβουλος του υπουργού κυρία Μόνα Παπαδάκου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα. Το ίδιο και οι τρεις επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συναντηθούν και με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Οι ελεγκτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου για την επίσημη αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία