αντιεξουσιαστικά

Μόδα έκανε ο Πρωθυπουργός με τις αναφορές του στην ομιλία του στη ΔΕΘ σε ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις με βασικό χαρακτηριστικό την τεχνολογική καινοτομία και τις εξαγωγές. Εν ολίγοις και άθελά του ο κ. Γ. Παπανδρέου (σκίτσο) «διαφήμισε» τις συγκεκριμένες εταιρείες, προκαλώντας την καλοπροαίρετη ζήλια ανταγωνιστών και μη. Αποτέλεσμα να γεμίσει χθες το Διαδίκτυο και τα blogs με ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες που ζητούσαν επίμονα να εκμαιεύσουν μια καλή κουβέντα από τον Πρωθυπουργό, φυσικά με χιουμοριστική διάθεση.

Ανταγωνισμός
Μόδα έκανε ο Πρωθυπουργός με τις αναφορές του στην ομιλία του στη ΔΕΘ σε ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις με βασικό χαρακτηριστικό την τεχνολογική καινοτομία και τις εξαγωγές. Εν ολίγοις και άθελά του ο κ. Γ. Παπανδρέου (σκίτσο) «διαφήμισε» τις συγκεκριμένες εταιρείες, προκαλώντας την καλοπροαίρετη ζήλια ανταγωνιστών και μη.

* * *
Αποτέλεσμα να γεμίσει χθες το Διαδίκτυο και τα blogs με ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες που ζητούσαν επίμονα να εκμαιεύσουν μια καλή κουβέντα από τον Πρωθυπουργό, φυσικά με χιουμοριστική διάθεση.

* * *
Και μια και ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς του να παραμείνουν αντιεξουσιαστές, η στήλη, πιστή στον τίτλο της, παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα.

* * *
«Διαφημιστείτε δωρεάν από τον Πρωθυπουργό» ανέφερε γνωστό blog, το οποίο και επεσήμανε παραλείψεις αναφορών του κ. Παπανδρέου, όπως για παράδειγμα αυτή με τα «σουβλάκια Λιβαδειάς», τα «τρίγωνα Πανοράματος» και την «μπουγάτσα Θεσσαλονίκης», προφανώς και οι τρεις επιχειρηματικές δραστηριότητες με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

Πρόταση
Πρόταση στην Εθνική Τράπεζα για να συμμετάσχει ως ανάδοχος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Βank υπέβαλε η γερμανική τράπεζα. Οι δύο τράπεζες θα συνεργαστούν προηγουμένως στην αύξηση της Εθνικής, καθώς η Deutsche Βank είναι ένα από τα πέντε πιστωτικά ιδρύματα που εγγυώνται την κάλυψή της.

* * *
Η σχετική πληροφορία που κυκλοφόρησε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση της ελληνικής τράπεζας, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση.

Συνάντηση
Εν τω μεταξύ, χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης είχε συνάντηση λίγης ώρας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην έδρα του τελευταίου.

* * *
Από τις δύο πλευρές επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια τυπική συνάντηση, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει ο υπουργός με τραπεζικά στελέχη με θέμα την κατάσταση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

* * *
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού κλείστηκε το Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης οι δύο άνδρες είχε σύντομη συνομιλία. Αλλά και η χθεσινή συνάντηση δεν κράτησε πολύ, μόλις 20 λεπτά της ώρας.

Συνασπισμός
Η ισχύς εν τη ενώσει. Οι επαγγελματίες του κλάδου ηλεκτρονικών παιχνιδιών (ΟΣΗΠΕ) προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας λαϊκής βάσης, με τον διακριτικό τίτλο Ηellenic Games ΑΕ, με στόχο η εταιρεία αυτή να διεκδικήσει μια άδεια για τα φρουτάκια κόντρα στα μεγαθήρια (ΟΠΑΠ, Ιntralot, Lottomatica κ.ά.).

* * *
Οι μέτοχοι της εταιρείας είναι επαγγελματίες του κλάδου ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ιδιοκτήτες αιθουσών ψυχαγωγίας (ηλεκτρονικά, μπιλιάρδα, μπόουλινγκ), διακινητές και κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών και χωροταξικά προέρχονται απ΄ όλους τους νομούς της Ελλάδας. * * *
Η ΟΣΗΠΕ επιμένει ότι δεν θα πρέπει η αδειοδότηση να αφορά μηχανές τύπου VLΤs αλλά ηλεκτρονικά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους (ΑWΡ) που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Κουίζ
Ποιο μέλος της κυβέρνησης (δεν σας διευκρινίζουμε αν είναι υπουργός ή υφυπουργός) απέκτησε στη διάρκεια του τριημέρου της ΔΕΘ το προσωνύμιο «ο παντσέτας» επειδή επιδόθηκε στην κατανάλωση ικανών ποσοτήτων του εκλεκτού χοιρινού μεζέ; Προσοχή! Μη σας ξεγελούν τα κιλά και η σωματοδομή, δεν είναι πάντοτε οι υπέρβαροι αυτοί που τρώνε πολύ. * * *
Παρατήρηση: Το παρατσούκλι τού το «κόλλησε» συνάδελφός του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk