Ο Κλοντ Σαμπρόλ και οι παπαρούνες

«Στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, είδα την τρίτη ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ με τίτλο “Το τρίο της αμαρτίας” (“Α double tour”). Ηταν ένα έγχρωμο φιλμ σε σινεμασκόπ, με εντυπωσιακή φωτογραφία και πρωταγωνίστρια την υπέροχη Αντουανέλα Λουάντι. Δεν θυμάμαι τίποτε από αυτή την ταινία, εκτός από ένα λιβάδι παπαρούνες εκπληκτικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο που, όταν γύριζα τους “Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, κινηματογράφησα ένα λιβάδι με παπαρούνες σαν …

«Στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, είδα την τρίτη ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ με τίτλο “Το τρίο της αμαρτίας” (“Α double tour”). Ηταν ένα έγχρωμο φιλμ σε σινεμασκόπ, με εντυπωσιακή φωτογραφία και πρωταγωνίστρια την υπέροχη Αντουανέλα Λουάντι.

Δεν θυμάμαι τίποτε από αυτή την ταινία, εκτός από ένα λιβάδι παπαρούνες εκπληκτικής ομορφιάς.

Δεν είναι τυχαίο που, όταν γύριζα τους “Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, κινηματογράφησα ένα λιβάδι με παπαρούνες σαν ένα πέρα σμα χρόνου, εμπνευσμένο από την ταινία του Σαμπρόλ. Είναι περίεργο ότι η βοηθός μου, όταν έκανε τη δική της πρώτη ταινία, κινηματογράφησε επίσης ένα λιβάδι με παπαρούνες, προφανώς εμπνευσμένη από τους “Τεμπέληδες”, που ήταν εμπνευσμένοι από το “Τρίο της αμαρτίας”. Μου αρέσει στο σινεμά ο “κλέψας του κλέψαντος” και το κάνω χωρίς καμία ενοχή.

Η πρώτη και τελευταία φορά που συνάντησα τον Σαμπρόλ ήταν μέσα σε ένα βαπορέτο που μας μετέφερε σε μια δεξίωση στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2005, όπου συμμετείχα με το “Delivery”. Ηταν ο τελευταίος που μπήκε, σχεδόν πηδώντας, αφού είχαμε ξεκολλήσει από την αποβάθρα. Τότε όλοι οι επιβάτες τον χειροκρότησαν αυθόρμητα, λίγο επειδή πήδηξε στο βαπορέτο και πολύ για τις ταινίες του. Δυστυχώς το τελευταίο χειροκρότημα για τον Σαμπρόλ έγινε προχθές το βράδυ και δεν ήταν εκείνο που έζησα εγώ στο βαπορέτο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk