«Απόλυτη τρέλα οι περικοπές»

Βρετανία Απεργιακό κύμα κατά της λιτότητας με τη στήριξη των βρετανικών συνδικάτων

Να στηρίξουν τις συντονισμένες απεργίες σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο εναντίον του χωρίς προηγούμενο σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισαν τα βρετανικά συνδικάτα στη μεγάλη συνέλευση του Συνεδρίου των Συνδικάτων (TUC). Τα συνδικάτα υιοθέτησαν με συντριπτική πλειοψηφία πρόγραμμα δράσης κατά των περικοπών του προϋπολογισμού και συντονισμό των κινητοποιήσεων μεταξύ των συνδικάτων.

<b>Βρετανία </b>Απεργιακό κύμα κατά της λιτότητας με τη στήριξη των βρετανικών συνδικάτων | tovima.gr

Υποστηρίζουν τα βρετανικά συνδικάτα την προσφυγή σε συντονισμένες απεργίες σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο εναντίον του χωρίς προηγούμενο σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με απόφασή τους σήμερα στη μεγάλη συνέλευση του Συνεδρίου των Συνδικάτων (TUC).

Τα συνδικάτα υιοθέτησαν με συντριπτική πλειοψηφία πρόγραμμα δράσης κατά των περικοπών του προϋπολογισμού, με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε δι’ ανατάσεως της χειρός.

Το πρόγραμμα προβλέπει εκστρατεία υπεράσπισης των δημοσίων υπηρεσιών και υποστήριξη διασυνδικαλιστικών απεργιών με συντονισμό, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.

Οι ηγέτες των κύριων συνδικάτων υπερασπίστηκαν με σθένος από το βήμα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης σημαίνουν τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών.

«Δεν είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού αλλά μια κυβέρνηση καταστροφής» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του TUC Μπρένταν Μπάρμπερ, ενώ άλλα στελέχη χαρακτήρισαν απόλυτη τρέλα τις μεγάλες περικοπές στις υπηρεσίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk