Επανέρχεται το ζήτημα

Αυστραλία Απαγορεύει τηλεοπτικό σποτ υπέρ της ευθανασίας

Το ζήτημα της ευθανασίας επαναφέρει μετά από πολλά χρόνια στο προσκήνιο στην Αυστραλία η οργάνωση Exit International με τηλεοπτική διαφήμιση, η οποία καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους ανθρώπους που θέλουν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Η προβολή της διαφήμισης απαγορεύτηκε από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στη βάση ότι προωθεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η οποία είναι παράνομη στην Αυστραλία.

<b>Αυστραλία </b>Απαγορεύει τηλεοπτικό σποτ υπέρ της ευθανασίας | tovima.gr

Το ζήτημα της ευθανασίας επαναφέρει μετά από πολλά χρόνια στο προσκήνιο στην Αυστραλία η οργάνωση Exit International με τηλεοπτική διαφήμιση, η οποία καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους ανθρώπους που θέλουν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια.

Η προβολή της διαφήμισης απαγορεύτηκε από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στη βάση ότι προωθεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η οποία είναι παράνομη στην Αυστραλία.

Στη διαφήμιση ένας ηθοποιός εμφανίζεται ως ασθενής τελικού σταδίου· μιλά για τη ζωή του και τον τον αφόρητο πόνο που νοιώθει και καλεί την κυβέρνηση να ακούσει εκείνους που θέλουν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια.

«Επέλεξα να παντρευτώ την Τίνα, έχω δύο σπουδαία παιδιά. Επέλεξα να οδηγώ πάντα Ford. Αυτό που δεν επέλεξα είναι να είμαι άρρωστος σε τελικό στάδιο. Δεν επέλεξα να λιμοκτονήσω γιατί όταν τρώω είναι σαν να καταπίνω λεπίδες.

»Και φυσικά δεν επέλεξα να πρέπει να βλέπω την οικογένειά μου να το περνά όλο αυτό μαζί μου. Έκανα την τελική μου επιλογή. Απλά χρειάζομαι να ακούσει η κυβέρνηση» αναφέρει ο άνδρας στο τηλεοπτικό σποτ.

Η οργάνωση Exit International, η οποία βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία, δήλωσε στο BBC ότι θα δώσει αγώνα για την επαναφορά της διαφήμισης.

Το 1996 η περιφερειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας εισήγαγε τον πρώτο νόμο υπέρ της εκούσιας ευθανασίας παγκοσμίως, τον οποίο κατήργησαν οι ομοσπονδιακές αρχές στην Καμπέρα οκτώ μήνες αργότερα.

Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια αφότου προβλήθηκε στην αυστραλιανή τηλεόραση διαφήμιση υπέρ της ευθανασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk