Αρθρο του Κάστρο «Ο Σαρκοζί οδεύει προς την τρέλα»

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ότι οι απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία δείχνουν ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί οδεύει προς την «τρέλα» και ανησυχεί για την πυρηνική ισχύ της Γαλλίας.

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ότι οι απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία δείχνουν ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί οδεύει προς την «τρέλα» και ανησυχεί για την πυρηνική ισχύ της Γαλλίας.

Ο Φιντέλ Κάστρο υπενθυμίζει ότι «η Γαλλία είναι η τρίτη πυρηνική δύναμη του πλανήτη» και τονίζει ότι «ο Σαρκοζί διαθέτει ένα βαλιτσάκι με κωδικούς για την εκτόξευση μιας από τις πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες που διαθέτει η χώρα του».

«Ας υποθέσουμε ότι ο Σαρκοζί τρελαίνεται, όπως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει. Τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Σαρκοζί και το βαλιτσάκι του;» αναρωτιέται ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Νικολά Σαρκοζί διέταξε την απέλαση των Ρομά από τη Γαλλία προς την Ρουμανία και τη Βουλγαρία, μια ενέργεια που καταδικάστηκε από όλη την Ευρώπη.

«Έχει καμία σχέση με την ηθική και το ήθος το να ζητά επίθεση κατά του Ιράν το οποίο κατηγορεί για την πρόθεσή του να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρόμοιου τύπου με τα δικά του; Που είναι η σωφροσύνη και η λογική στην πολιτική του αυτή;», αναρωτιέται ο κουβανός ηγέτης που επί μήνες επισείει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου στην περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν.

«Τι θα γίνει στην περίπτωση που η γαλλική ακροδεξιά αποφασίσει να αναγκάσει τον Σαρκοζί να εφαρμόσει μια ρατσιστική πολιτική σε αντίθεση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά

Ο 84χρονος Φιντέλ εκτιμά ότι οι απελαθέντες Ρομά από τη Γαλλία είναι θύματα ενός είδους «ρατσιστικού ολοκαυτώματος», χαρακτηρισμό που το Παρίσι έκρινε «απαράδεκτο».

«Αυτός ο χαρακτηρισμός για το ολοκαύτωμα από τον κ. Κάστρο δείχνει την άγνοιά του για την ιστορία και την περιφρόνησή του για τα θύματα. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών στο περιθώριο των συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Το ότι ο κ. Κάστρο ενδιαφέρεται τελικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ε, ναι αυτό πραγματικά είναι επαναστατικό», κατέληξε ειρωνευόμενος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk