Ελεγχοι Νομαρχιών και Υπουργείου Ανάπτυξης Συμμορφώθηκαν τα περισσότερα πρατήρια με τις τιμές του πλαφόν

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι το 70% σε σύνολο 610 πρατηρίων πουλάει σε τιμή χαμηλότερη του πλαφόν. Οι έλεγχοι από αύριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, θα επικεντρωθούν στα υπόλοιπα πρατήρια και θα ζητηθεί και η συνδρομή των αντίστοιχων νομαρχιών.

Συμμορφώθηκαν στο ανώτατο όριο πώλησης υγρών καυσίμων τα πρατήρια όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους των νομαρχιών και του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς το 70% σε σύνολο 610 πρατηρίων πουλάει σε τιμή χαμηλότερη του πλαφόν. Οι έλεγχοι από αύριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, θα επικεντρωθούν στα υπόλοιπα πρατήρια και θα ζητηθεί και η συνδρομή των αντίστοιχων νομαρχιών.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των κλιμακίων ελέγχου της ΥΠΕΑ σε ελέγχους σε 54 πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφέρεια Αττικής (στους κύριους οδικούς άξονες).

Σε 10 περιπτώσεις πρατηρίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν στο παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων (μη ενημέρωση, ελλιπής ενημέρωση, παραπλανητική ενημέρωση δηλ. διαφορετική τιμή αντλίας από την αναρτημένη στο Παρατηρητήριο τιμή) και επεβλήθησαν οι ανάλογες κυρώσεις (πρόστιμα και παραπομπή στον εισαγγελέα).

Τα πρατήρια που πουλούσαν καύσιμα πάνω από τα προβλεπόμενα επίπεδα του ορισθέντος πλαφόν (περίπου το 10%), εναρμονίζονταν άμεσα μετά τη γνωστοποίηση από τα ελεγκτικά όργανα της σχετικής απόφασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk