Δημήτρης Δρούτσας για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Ξεκάθαρη επιλογή και ισχυρό μήνυμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Ξεκάθαρη επιλογή και ισχυρό μήνυμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Δρούτσας εστίασε επίσης στη σημασία του δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, αλλά και την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

«Με αυτό τον τρόπο, ο τουρκικός λαός επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του προς την ευρωπαϊκή προοπτική. Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν. Θεωρώ ότι του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη διαδικασία και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία. Με ακόμη πιο θαρραλέα και γρήγορα βήματα για την οικοδόμηση μιας ανοικτής κοινωνίας στην Τουρκία, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας» σημείωσε.

Μάλιστα, κάλεσε την ΕΕ να στείλει εκ νέου ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αγκυρα, επαναβεβαιώνοντας την ευρωπαϊκή της προοπτική, «ότι δηλαδή στο τραπέζι βρίσκεται η ένταξή της ως πλήρες μέλος, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσει όλους τους απαραίτητους όρους και κριτήρια».

* Tην Τρίτη ο κ. Δρούτσας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ικανοποίηση εκφράζει και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Μάρκος Κυπριανού είπε ότι πλέον η Αγκυρα δεν μπορεί να επικαλείται την ύπαρξη εσωτερικών προβλημάτων για να μην προβαίνει στη λήψη δύσκολων πολιτικών αποφάσεων σε θέματα όπως το Κυρπιακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk