Χρειάζονται μέτρα «πολύ σύντομα»

Δημοσιονομική πειθαρχία Το Βερολίνο πιέζει την Ε.Ε. για άμεσες και συγκεκριμένες προτάσεις

«Συγκεκριμένες προτάσεις» ζητά το Βερολίνο από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι…

«Συγκεκριμένες προτάσεις» –και μάλιστα «πολύ σύντομα»– με τις οποίες θα επαυξηθεί η πειθαρχία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο δημοσιονομικό πεδίο ζητά το Βερολίνο από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Βέρνερ Χόγερ χαρακτήρισε ταυτόχρονα «νεφελώδεις» τις ήδη υπάρχουσες σχετικές προτάσεις. «Είναι αυτή μία πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση για να συζητείται στη βάση νεφελωδών προτάσεων» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γερμανός αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Λυπούμεθα που ο πρόεδρος Ρομπάι επέλεξε να εργαστεί πάνω στο θέμα πάνω σε αόριστες (αδιευκρίνιστες) βάσεις» ενώ ευχήθηκε «στενή συνεργασία Επιτροπής και κρατών-μελών στην ευρωζώνη» για το ζήτημα».

Ο κ. Χόγερ εξέφρασε ακόμη τον «έντονο σκεπτικισμό του» για τον προτεινόμενο ευρωπαϊκό φόρο πάνω στα ομολογιακά δάνεια.

Το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωζώνη αναδείχθηκε σε σημαντικό ζήτημα τη φετινή άνοιξη, οπότε επ’ ευκαιρία της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, έγινε μεγάλος δημόσιος διάλογος ώστε, στο μέλλον, τα κρατικά ελλείμματα και τα κρατική χρέη μελών της ευρωζώνης, να μην μπορούν να προκαλέσουν ξανά αναταραχή στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk