Διεκδικούν δίκαιη κατανομή βαρών

ΒενζινοπώλεςΖητούν επιβολή πλαφόν στις χονδρικές τιμές καυσίμων

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες η επιβολή πλαφόν σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση των καυσίμων δεν υπαγορεύεται μόνο από τη δικαιοσύνη, αλλά και από την κοινή λογική. Η ΠΟΠΕΚ προειδοποιεί πως οι βενζινοπώλες θα αγοράζουν καύσιμα σε τιμές υψηλότερες από το πλαφόν, στις οποίες πρέπει να πουλήσουν.

<b>Βενζινοπώλες</b>Ζητούν επιβολή πλαφόν στις χονδρικές τιμές καυσίμων | tovima.gr

Την επιβολή πλαφόν στις χονδρικές τιμές πώλησης καυσίμων ζητεί από την Κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σχολιάζοντας την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι το πλαφόν δεν μπορεί να αφορά μόνο στις λιανικές τιμές, αλλά και στις τιμές χονδρικής. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των πρατηριούχων η επιβολή πλαφόν σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση των καυσίμων δεν υπαγορεύεται μόνο από τη δικαιοσύνη, αλλά και από την κοινή λογική.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα συμμορφωθούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς και το βάρος δεν θα πέσει μόνο στους βενζινοπώλες, που είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας.

«Διαφορετικά θα δημιουργηθεί και πάλι το οξύμωρο σχήμα, οι βενζινοπώλες να αγοράζουν καύσιμα σε τιμές υψηλότερες από το πλαφόν, στις οποίες πρέπει να πουλήσουν. Δηλώνουμε συγκεκριμένα ότι πρατήριο της Αθήνας αγοράζει σήμερα την αμόλυβδη προς 1,56 ευρώ το λίτρο. Πόσο θα πρέπει λοιπόν να είναι το πλαφόν προκειμένου το συγκεκριμένο πρατήριο να καλύπτει τουλάχιστον τα έξοδά του;», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk