Παναγιώτης Μουλλάς«Έφυγε» ο δάσκαλος των Νεοελληνικών Σπουδών

Είχε γεννηθεί το 1935 στο Κιλκίς και φοίτησε, ως αριστούχος, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Νεοελληνικών Ερευνών, από το 1961 έως το 1966 οπότε με υποτροφία έφυγε για τη Γαλλία για να παρακολουθήσει μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας. Εργάστηκε, στη συνέχεια ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ

«Εφυγε» από τη ζωή, το περασμένο Σάββατο, ο μελετητής της ελληνικής γραμματείας, της γλώσσας και της λογοτεχνίας καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), Παναγιώτης Μουλλάς, σε ηλικία 75 ετών.

Είχε γεννηθεί το 1935 στο Κιλκίς και φοίτησε, ως αριστούχος, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Νεοελληνικών Ερευνών, από το 1961 έως το 1966 οπότε με υποτροφία έφυγε για τη Γαλλία για να παρακολουθήσει μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας. Εργάστηκε, στη συνέχεια ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ. Το 1977 εκλέχθηκε έκτακτος καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και το 1980 τακτικός.
Παράλληλα, με τη διδακτική του δραστηριότητα ασχολήθηκε με την ταξινόμηση και μελέτη αρχειακού υλικού (Α. Βρακίνη, Ε. Λεγκράν, Α. Περνό) που είναι κατατεθειμένο στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk