ΡΟΪ ΓΚΡΙΝΣΛΕΪΝΤ «Ο Μέρντοκ είναι πολύ δυνατός για να τα βάλεις μαζί του»

– Γιατί έστειλαν οι «Νew Υork Τimes» τρεις ρεπόρτερ στο Λονδίνο επί τέσσερις μήνες ψάχνοντας μια ιστορία χωρίς αμερικανική «γωνία»; «Μα φυσικά για να χτυπήσουν τον Μέρντοκ, από τη “Wall Street Journal” του οποίου δέχονται πίεση. Η δουλειά που έκαναν όμως ήταν σοβαρή. Αποδείχθηκε μια ατμόσφαιρα πανικού και ταπείνωσης στη “Νews of the World”, όπου αρκετοί ρεπόρτερ ανοιχτά κατέφευγαν σε τηλεφωνικές υποκλοπές ή άλλες ανήθικες μεθόδους για να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις της διεύθυνσης».

– Γιατί έστειλαν οι «Νew Υork Τimes» τρεις ρεπόρτερ στο Λονδίνο επί τέσσερις μήνες ψάχνοντας μια ιστορία χωρίς αμερικανική «γωνία»;

«Μα φυσικά για να χτυπήσουν τον Μέρντοκ, από τη “Wall Street Journal” του οποίου δέχονται πίεση. Η δουλειά που έκαναν όμως ήταν σοβαρή. Αποδείχθηκε μια ατμόσφαιρα πανικού και ταπείνωσης στη “Νews of the World”, όπου αρκετοί ρεπόρτερ ανοιχτά κατέφευγαν σε τηλεφωνικές υποκλοπές ή άλλες ανήθικες μεθόδους για να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις της διεύθυνσης».

– Ποιες πλευρές του σκανδάλου παραμένουν στο σκοτάδι;

«Τώρα που έχασαν τις εκλογές οι Εργατικοί βουλευτές έχουν απελευθερωθεί από τις εντολές να μη χτυπάνε τον Μέρντοκ και ζητούν επιτέλους απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται εδώ και χρόνια. Στη λίστα του ιδιωτικού ντετέκτιβ Μαλκέρ, ο οποίος φυλακίστηκε, βρέθηκαν 50 προσωπικοί κωδικοί (ΡΙΝ) από κινητά διασημοτήτων. Γιατί κάποιοι από τους στόχους ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία και άλλοι όχι; Γιατί δεν γενικεύθηκε η έρευνα και στα άλλα τμήματα της “Νews of the World” αλλά παρέμεινε στο βασιλικό και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ; Δεν υπήρχαν άραγε πολιτικοί ή επιχειρηματίες στο στόχαστρο του Κόλσον;».

– Εσείς τι εξήγηση δίνετε; «Είναι απλό: η έρευνα έμεινε στη μέση διότι ο Μέρντοκ είναι πολύ δυνατός για να τα βάλεις μαζί του. Για τον ίδιο λόγο, παρ΄ όλη αυτή τη φασαρία, δεν αποκλείεται να δούμε τελικά τον Κόλσον να παραμένει στη θέση του δίπλα στον πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk