Δημήτρης Κουτρομάνος «Ούτε σκέφτηκα το εξωτερικό»

«Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με την επαρχία είναι πολύ πιο υψηλό, οπότε και η οικογένειά μου έχει το αντίστοιχο οικονομικό φορτίο. Το επίπεδο σπουδών του τμήματός μου βέβαια είναι πολύ υψηλό. Μπορώ να πω πολύ υψηλότερο από άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία καταφεύγουν υποψήφιοι με μέτρια βαθμολογία, καθώς δεν μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα τις σπουδές που τους ενδιαφέρουν. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου σε επίπεδο σπουδών. Δεν σκέφτηκα όμως ποτέ την επιλογή του εξωτερικού.

«Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με την επαρχία είναι πολύ πιο υψηλό, οπότε και η οικογένειά μου έχει το αντίστοιχο οικονομικό φορτίο.

Το επίπεδο σπουδών του τμήματός μου βέβαια είναι πολύ υψηλό. Μπορώ να πω πολύ υψηλότερο από άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία καταφεύγουν υποψήφιοι με μέτρια βαθμολογία, καθώς δεν μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα τις σπουδές που τους ενδιαφέρουν. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου σε επίπεδο σπουδών. Δεν σκέφτηκα όμως ποτέ την επιλογή του εξωτερικού. Η ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη για έναν φοιτητή από την αντίστοιχη ζωή που κάνουν οι φοιτητές στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Είναι σίγουρα πιο χαλαρή και χωρίς πίεση. Ενα θέμα βέβαια είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας της χώρας, αλλά υπάρχουν πολλοί κλάδοι στους οποίους αναζητούνται συνεργάτες προτού καν τελειώσουν το πανεπιστήμιο…».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk