Αγαμέμνων Παπάζογλου «Ακριβά, αλλά με εναλλακτικές»

«Γενικά το κόστος ζωής στην Αγγλία είναι πιο ακριβό» εξηγεί ο Αγαμέμνων Παπάζογλου. Τα δίδακτρα όμως των πανεπιστημίων συνήθως επιχορηγούνται από το κράτος, ενώ έχεις πολλές εναλλακτικές σχετικά με τον τρόπο ζωής που θα επιλέξεις, όπως και για το πόσο αυτή θα κοστίζει. Υπάρχουν όμως και από το κράτος επιλογές, όπως τα φοιτητικά δάνεια που ξεπληρώνονται άτοκα και γενικά συναντάς πολλούς διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής στήριξης. Τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας πάντως είναι δυσπρόσιτα.

«Γενικά το κόστος ζωής στην Αγγλία είναι πιο ακριβό» εξηγεί ο Αγαμέμνων Παπάζογλου. Τα δίδακτρα όμως των πανεπιστημίων συνήθως επιχορηγούνται από το κράτος, ενώ έχεις πολλές εναλλακτικές σχετικά με τον τρόπο ζωής που θα επιλέξεις, όπως και για το πόσο αυτή θα κοστίζει. Υπάρχουν όμως και από το κράτος επιλογές, όπως τα φοιτητικά δάνεια που ξεπληρώνονται άτοκα και γενικά συναντάς πολλούς διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής στήριξης. Τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας πάντως είναι δυσπρόσιτα. «Κινδυνεύεις να μην πάρεις πτυχίο αν δεν δουλέψεις ή αν εγκαταλείψεις μαθήματα χωρίς πολύ σοβαρό λόγο» συνεχίζει.

«Μια οικογένεια ωστόσο πρέπει να έχει οικονομικό υπόβαθρο για να υποστηρίξει τις σπουδές του παιδιού της στο εξωτερικό» αναφέρει. «Προκύπτουν συχνά αναπάντεχα ποσά που πρέπει να πληρωθούν και για να ζήσεις φθηνά θέλει προσπάθεια. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα όμως, αν σπουδάσεις έξω, είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο μετά να δουλέψεις. Υπάρχει άμεση σύνδεση με την αγορά, σε μαθαίνουν πώς να φτιάξεις αγγελίες για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, ασχολούνται μαζί σου ψυχολόγοι, προσπαθούν να σε ενημερώνουν συνέχεια για να έχεις καλή εικόνα της αγοράς» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk