75η ΔΕΘΠέταξε παπούτσι στον Γ. Παπανδρέου

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ είχε μόλις τελειώσει και ο κ. Γ. Παπανδρέου κατευθύνθηκε στο τεράστιο παζλ που είχε στηθεί στην είσοδο των εγκαταστάσεων για να τοποθετήσει το πρώτο κομμάτι. Από το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί κάποιος έβγαλε το παπούτσι του και το πέταξε προς τον Πρωθυπουργό φωνάζοντας ορισμένες ακατάληπτες εκφράσεις για την οικονομία και το μνημόνιο. Μέλη της φρουράς του τον ακινητοποίησαν, σηκώνοντάς τον στα χέρια και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ είχε μόλις τελειώσει και ο κ. Γ. Παπανδρέου κατευθύνθηκε στο τεράστιο παζλ που είχε στηθεί στην είσοδο των εγκαταστάσεων για να τοποθετήσει το πρώτο κομμάτι. Από το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί κάποιος έβγαλε το παπούτσι του και το πέταξε προς τον Πρωθυπουργό φωνάζοντας ορισμένες ακατάληπτες εκφράσεις για την οικονομία και το μνημόνιο. Μέλη της φρουράς του τον ακινητοποίησαν, σηκώνοντάς τον στα χέρια και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και εκρατείτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειταιι για έναν εξηντάχρονο γιατρό ακτινολόγο, ο οποίος δήλωσε μέλος του Πατριωτικού Μετώπου. Συνελήφθη και η 15χρονη κόρη του.

Οπως είναι φυσικό, το περιστατικό «πάγωσε» κάπως το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε ως εκείνη την ώρα και «μούδιασε» τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της έκθεσης επειδή σκίασε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο περίπτερο της επιχείρησης, όπου ο κ. Ν. Φωτόπουλος του είπε: «Τη ΔΕΗ και τα μάτια σου». Ενα από τα παράδοξα εξάλλου που καταγράφηκαν χθες ήταν ότι στον χώρο της έκθεσης βρισκόταν περίπτερο του υπό κατάργηση υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο οποίο τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκε η πρώην υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη και όχι ο διάδοχός της στο υπουργείο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι αποσπάστηκαν από την πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών, δέχθηκε έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ.Μίχαλος. Η Αστυνομία επενέβη και απώθησε τους ταραξίες, ενώ ο κ. Μίχαλος κατάφερε και εισήλθε στο ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk