Τα σχέδια για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει μια τετραμελή οικογένεια που καταναλώνει από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο περίπου 3.000 λίτρα να επιβαρυνθεί επιπλέον περίπου με 1.200 ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να επιστρέφεται στο σύνολο ή εν μέρει σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων που θα πληρούν τέσσερα κριτήρια: την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή ενοίκου του ακινήτου, τα ετήσια οικογενειακά δηλωθέντα εισοδήματα, τα τετραγωνικά του ακινήτου και την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Τα σχέδια  για το  πετρέλαιο  θέρμανσης | tovima.gr

Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει μια τετραμελή οικογένεια που καταναλώνει από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο περίπου 3.000 λίτρα να επιβαρυνθεί επιπλέον περίπου με 1.200 ευρώ.

Το ποσό αυτό αναμένεται να επιστρέφεται στο σύνολο ή εν μέρει σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων που θα πληρούν τέσσερα κριτήρια: την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή ενοίκου του ακινήτου, τα ετήσια οικογενειακά δηλωθέντα εισοδήματα, τα τετραγωνικά του ακινήτου και την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Οπως αναφέρει στο «Βήμα» αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις θα λαμβάνουν σχεδόν όλοι το επίδομα θέρμανσης με την προϋπόθεση ότι τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία δεν θα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, π.χ.

30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Οι αγρότες αναμένεται να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης χωρίς εισοδηματικό κριτήριο εφόσον τα εισοδήματά τους προέρχονται αποκλειστικά από αγροτικές εργασίες και όχι από άλλες δραστηριότητες (π.χ.

εκμίσθωση ακινήτων κτλ.). Μεγάλοι χαμένοι του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και των εισοδηματιών για τους οποίους υπάρχει εισήγηση στο υπουργείο Οικονομικών να μη λαμβάνουν ούτε 1 ευρώ επιδότηση για τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν ισχύει το ίδιο για τους εμποροβιοτέχνες οι οποίοι και αυτοί για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων. Αυτό που πρόκειται να συμβεί, όμως, είναι όσοι έχουν εντοπιστεί από το ΣΔΟΕ να μην κόβουν αποδείξεις, ακόμη και αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, να χάνουν εκτός από το αφορολόγητο όριο και τη δυνατότητα να λάβουν επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk