Σύντομα διεθνή

* Renault- Ρeugeot: Στην αποπληρωμή του ενός τρίτου των δανείων που έλαβαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κρίσης αναμένεται να προχωρήσουν οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η γαλλική κυβέρνηση πέρυσι χορήγησε δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ σε καθεμία από τις Renault και ΡSΑ Ρeugeot Citroen, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση των δύο ομίλων, οι οποίοι απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες γάλλων εργαζομένων. Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι θα αποπληρώσουν τα δάνεια νωρίς.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Renault- Ρeugeot: Στην αποπληρωμή του ενός τρίτου των δανείων που έλαβαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κρίσης αναμένεται να προχωρήσουν οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η γαλλική κυβέρνηση πέρυσι χορήγησε δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ σε καθεμία από τις Renault και ΡSΑ Ρeugeot Citroen, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση των δύο ομίλων, οι οποίοι απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες γάλλων εργαζομένων. Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι θα αποπληρώσουν τα δάνεια νωρίς. Η Renault σκοπεύει να αποπληρώσει περί τα 500 εκατ. ευρώ εφέτος, ενώ η ΡSΑ έχει ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει 1 δισ. ευρώ στο β΄ μισό του έτους.

* Τexas Ιnstruments Ιnc.: Αναθεώρησε τις προβλέψεις της η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για τις πωλήσεις και τα κέρδη του γ΄ τριμήνου, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Τexas Ιnstruments ανακοίνωσε ότι περιμένει έσοδα 3,62-3,78 δισ. δολ. έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για έσοδα μεταξύ 3,55-3,85 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία τοποθετεί τα κέρδη στα 66-72 σεντς ανά μετοχή. Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η εταιρεία έχει ανακοινώσει κέρδη 64-74 σεντς ανά μετοχή.

* 3Μ Co.: Την πρόθεσή της να πληρώσει το ποσόν των 810 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά της Αrizant Ιnc. από την εταιρεία private-equity Court Square Capital, ανακοίνωσε η εταιρεία καινοτόμων υλικών. Οπως επισημαίνεται, τα προϊόντα της Αrizant, την οποία στοχεύει να εξαγοράσει η 3Μ, βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις, συμβάλλοντας στην πρόληψη χειρουργικών λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων που προκαλούνται από την υποθερμία. Η 3Μ ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει η εξαγορά να επηρεάσει τα κέρδη της για το 2010.

* Τesco- Casino GuichardΡerrachon: Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις δραστηριότητες της γαλλικής Carrefour στη ΝΑ Ασία, που αποτιμώνται σε 1 δισ. δολάρια, συγκαταλέγονται οι δύο εταιρείες λιανικού εμπορίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πιθανοί αγοραστές, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ιαπωνική Αeon, έχουν καταθέσει κάποιες ενδεικτικές προτάσεις και θα τους ζητηθεί να υποβάλουν και τις δεσμευτικές. Οι προτάσεις τους αφορούν τις δραστηριότητες της Carrefour στην Ταϊλάνδη, στη Μαλαισία και στη Σιγκαπούρη και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ως το τέλος Οκτωβρίου. Η γαλλική εταιρεία λιανικής σχεδιάζει να ανοίξει 22 υπερ-μάρκετ και 140 discount stores στην Κίνα εφέτος και 13 καταστήματα στην Ινδονησία.

* ΙΚΕΑ: Εξι αιολικά πάρκα στη Γερμανία εξαγόρασε η σουηδική εταιρεία από την ισπανική κατασκευάστρια ανεμογεννητριών Gamesa. Η διοίκηση της ΙΚΕΑ επανέλαβε ότι στόχος της είναι η πλήρης κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk