Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη

Στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις το ενδιαφέρον της κυβέρνησης με τη δημιουργία κεντρικού ταμείου χρηματοδότησης

Υπό την ομπρέλα ενός κεντρικού ταμείου, το οποίο πιθανότατα θα είναι το ΤΕΜΠΜΕ, προτίθεται να νοικοκυρέψει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις το ενδιαφέρον της κυβέρνησης με τη δημιουργία κεντρικού ταμείου χρηματοδότησης | tovima.gr

Υπό την ομπρέλα ενός κεντρικού ταμείου, το οποίο πιθανότατα θα είναι το ΤΕΜΠΜΕ, προτίθεται να νοικοκυρέψει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο περιθώριο του γεύματος εργασίας, που παρέθεσε προς τιμήν της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το κεντρικό αυτό εργαλείο, που θα συμπεριλάβει ταμεία, όπως το νεοσύστατο της Επιχειρηματικότητας, δεν θα λειτουργεί με λογική κρατικών επιδοτήσεων, αλλά στη βάση της χρηματοδότησης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε με τη […] νοοτροπία της κρατικής επιδότησης στο διηνεκές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθούν πλήρως οι επιδοτήσεις, αλλά ότι αυτές δεν μπορούν πλέον να αποτελούν την κεντρική πολιτική.

Σκληρή γλώσσα κατά πολυεθνικών

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά πολυεθνικών επιχειρήσεων, που δεν σέβονται την ελληνική οικονομία και δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά, εφαρμόζοντας παράνομες εμπορικές πολιτικές.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο σε περίοδο κρίσης» προειδοποίησε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «ήδη από τη Δευτέρα» το υπουργείο θα ξεκινήσει μια «επώδυνη» -όπως τη χαρακτήρισε – προσπάθεια για να ξεκολλήσει ένα-ένα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ θα «ξεσκονίσει» και τις επενδύσεις του παλιού αναπτυξιακού νόμου, ώστε όλα να προχωρήσουν ταχύτερα.

«Από τα 3.000 και πλέον επενδυτικά σχέδια του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, τα 2.600 αντιστοιχούν σε φωτοβολταϊκά κι αυτό δείχνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά», σημείωσε.

Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη και διατύπωση των διατάξεων του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk