αντιεξουσιαστικά

Τελικά, καλά κάνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης (σκίτσο) και καταργεί τις νομαρχίες, διότι όλο ζημιές κάνουν. Στο σκοτάδι με μπλακάουτ κινδυνεύει να μείνει η Πάτρα, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, με αφορμή τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομού Αχαΐας, στις 31 Αυγούστου, με τις οποίες απερρίφθησαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τριών σημαντικών έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Η ΔΕΗ τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάστηκε τόσο με τους …

Κατάργηση
Τελικά, καλά κάνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης (σκίτσο) και καταργεί τις νομαρχίες, διότι όλο ζημιές κάνουν. Στο σκοτάδι με μπλακάουτ κινδυνεύει να μείνει η Πάτρα, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, με αφορμή τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομού Αχαΐας, στις 31 Αυγούστου, με τις οποίες απερρίφθησαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τριών σημαντικών έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

* * *
Η ΔΕΗ τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάστηκε τόσο με τους δημάρχους Πατρέων, Ρίου και Μεσσάτιδας όσο και με τον νομάρχη Αχαΐας και τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων μεταφοράς για την κάλυψη των αναγκών της Πάτρας με αναδιατάξεις των δικτύων και υπογειοποιήσεις γραμμών μεταφοράς.

* * *
Συνέταξε μάλιστα περιβαλλοντικές μελέτες που εστάλησαν στη Νομαρχία Αχαΐας για γνωμοδότηση και τελικά απερρίφθησαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο παρ΄ ότι το περιεχόμενό τους είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση της 6ης Νοεμβρίου στο γραφείο του νομάρχη Αχαΐας. Αν οι πατρινοί μείνουν από ρεύμα, ας αρχίσουν να κυνηγούν με τα… σκουπόξυλα τους τοπικούς άρχοντές τους.

Μπλέξιμο
«Μια απ΄ τα ίδια» σχολιάζουν παρατηρητές της ναυτιλιακής βιομηχανίας όταν τους ρωτάμε για το νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, συμπληρώνοντας ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι ακριβώς θα συμβεί με τις αρμοδιότητες της ναυτιλίας που διασκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους.

* * *
Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή ότι το Λιμενικό Σώμα παραμένει ως έχει και πως μέσω του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος θα καλύπτονται οι ανάγκες των διευθύνσεων του νέου υπουργείου που θα χρειάζεται εξειδικευμένα στελέχη για να παρακολουθεί τα θέματα, ως φαίνεται, δεν καθησύχασε τα πνεύματα στην Ακτή Μιαούλη, η οποία άλλα περίμενε και άλλα βλέπει.

* * *
Για όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο και στις αρμοδιότητες, πολλές από τις οποίες είναι ακόμη μπερδεμένες, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο κ. Παπουτσής έδωσε εντολή να τοποθετηθεί και η σημαία του ΛΣ δίπλα στις σημαίες των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας στην είσοδο της Κατεχάκη… Εγκατάσταση
Η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κυρία Ελπίδα Τσουρή , όπως μαθαίνει η στήλη, παραμένει προς το παρόν επί του πατρίου εδάφους, στη Χίο δηλαδή, όπου είναι ο τόπος καταγωγής της αλλά και η εκλογική της περιφέρεια, αναμένοντας να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της δημιουργίας του νέου υπουργείου.

* * *
Ισως κάποια στιγμή στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας να κατέβει και αυτή μια βόλτα από τη Δραπετσώνα για να πάρει μια «μυρωδιά» της κατάστασης.

Ωστόσο ο νέος υπουργός κ. Γ. Διαμαντίδης έχει ήδη εγκατασταθεί στο υπουργείο και έχει ήδη αρχίσει να δέχεται μια πρώτη και γρήγορη ενημέρωση για τα τρέχοντα.

* * *
Ως εκ τούτου έχουμε ένα νέο υπουργείο με έναν νέο υπουργό Πειραιώτη, γνωστό και φίλο της ναυτιλίας, μια υφυπουργό από τη Χίο, οπότε τι μας λείπει; Ενα Προεδρικό Διάταγμα για να τελειώνουμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Οψόμεθα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk