Αλλαγή ηγεσίας στη Νokia με στόχο την καινοτομία

Ιδού ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, μοιάζει να λέει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΝokiaΓιόρμα Ολίλαδείχνοντας με το χέρι του τονΣτίβεν Ελοπ. Ο 46χρονος Καναδός (πρώην στέλεχος της Μicrosoft) είναι ο πρώτος μη Φινλανδός που αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου στην υπερεκατονταετή ιστορία του. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας την οποία έχει εφαρμόσει και η Sony, χρήζοντας πρόεδρο έναν Αμερικανό για πρώτη φορά το 2005. Διότι μπορεί η πολυεθνική να προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με 1 εκατομμύριο κινητά την ημέρα, όμως η πρωτοκαθεδρία της έχει αρχίσει να κλονίζεται.

Ιδού ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, μοιάζει να λέει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΝokiaΓιόρμα Ολίλαδείχνοντας με το χέρι του τονΣτίβεν Ελοπ. Ο 46χρονος Καναδός (πρώην στέλεχος της Μicrosoft) είναι ο πρώτος μη Φινλανδός που αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου στην υπερεκατονταετή ιστορία του.

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας την οποία έχει εφαρμόσει και η Sony, χρήζοντας πρόεδρο έναν Αμερικανό για πρώτη φορά το 2005. Διότι μπορεί η πολυεθνική να προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με 1 εκατομμύριο κινητά την ημέρα, όμως η πρωτοκαθεδρία της έχει αρχίσει να κλονίζεται. Το μερίδιο αγοράς έχει πέσει από το 40% που βρισκόταν προ τριετίας στο 34%. Και αυτό λόγω των συσκευών νέας γενιάς όπως το iΡhone και το ΒlackΒerry. Στόχος λοιπόν του νέου εκτελεστικού διευθυντή, η ανανέωση και η καινοτομία. Εκτός κι αν η φινλανδική εταιρεία επιλέξει τη σύμπραξη με κάποιον από τους ανταγωνιστές της.

(ΕΡΑ ΜΑURΙ RΑΤΙLΑΙΝΕΝ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk