Βρετανία Μερική ιδιωτικοποίηση ή πώληση για τα Βασιλικά Ταχυδρομεία

Η υπηρεσία είναι αναποτελεσματική, το έλλειμμα πάνω από τα οκτώ δισεκατομμύρια λίρες, το συνταξιοδοτικό σε άσχημη κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού

Το ενδεχόμενο να πωλήσει ή να ιδιωτικοποιήσει μίας από τις πλέον αναγνωρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, τα Βασιλικά Ταχυδρομεία, εξετάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εξορθολογισμό του κράτους.

Όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός μέσα στο φθινόπωρο θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο νομοθεσία για την εισαγωγή ιδιωτικών κεφαλαίων σε μία υπηρεσία που όπως προειδοποιεί πρόσφατη έκθεση,«βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

«Η υπηρεσία είναι αναποτελεσματική, το έλλειμμα πάνω από τα οκτώ δισεκατομμύρια λίρες, το συνταξιοδοτικό σε άσχημη κατάσταση», επισημαίνει ακόμη ο υπουργός.

Αν και η διακίνηση δεμάτων αυξάνεται σε όγκο (λόγω της μεταφοράς των ειδών που αγοράστηκαν online) η διακίνηση γραμμάτων μειώνεται συνεχώς και μειώνει τα έσοδα.

Ένα μέρος της υπηρεσίες θα περάσει στα χέρια των εργαζομένων, σημειώνει ο Guardian σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια, αν και τα συνδικάτα ήδη αντιδρούν στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης. Υποστηρίζουν δε ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην επαρχία και θα ακυρώσει στην πράξη την υπόσχεση των Ταχυδρομεία για καθημερινή διανομή των επιστολών σε όλη τη χώρα.

Πάντως το δίκτυο διανομής δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, καθώς είναι ένα δίκτυο που όπως παραδέχονται όλοι «έχει τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία για τη Βρετανία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk