Νέα τροπή στην έρευνα για την Αγγελική

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση της εξαφάνισης της φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη και της πολυήμερης απαγωγής του καθηγητή Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κρήτη. Αξιωματικοί της Ασφαλείας Ρεθύμνου έλαβαν προ διημέρου- στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας- πολύωρη κατάθεση από τον 50χρονο καθηγητή του Μάντσεστερ και θύμα της απαγωγής, σχετικά με την εξαφάνιση της φοιτήτριας. Κύριος στόχος ήταν να διερευνηθούν ορισμένα «ασαφή» στοιχεία των κινήσεών του. Οι αξιωματικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον …

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση της εξαφάνισης της φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη και της πολυήμερης απαγωγής του καθηγητή Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κρήτη. Αξιωματικοί της Ασφαλείας Ρεθύμνου έλαβαν προ διημέρου- στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας- πολύωρη κατάθεση από τον 50χρονο καθηγητή του Μάντσεστερ και θύμα της απαγωγής, σχετικά με την εξαφάνιση της φοιτήτριας. Κύριος στόχος ήταν να διερευνηθούν ορισμένα «ασαφή» στοιχεία των κινήσεών του. Οι αξιωματικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε καταθέσεις που έχουν ληφθεί από την Αστυνομία του Μάντσεστερ, στις οποίες αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο ο καθηγητής να είχε έλθει οδικώς στην Ελλάδα τον προηγούμενο Φεβρουάριο, διάστημα κατά το οποίο χάθηκαν τα ίχνη της 20χρονης. Ακόμη εξετάζεται μια αναφορά για συσχετισμό της εξαφάνισης της Αγγελικής με μια μυστηριώδη παρεμφερή υπόθεση στον Νομό Λασιθίου. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε προς «Το Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «όλη η αστυνομική δύναμη της Κρήτης ψάχνει την Αγγελική. Ψάχνουμε εξονυχιστικά οτιδήποτε αναφέρεται. Είμαστε βέβαιοι ότι αν η Αγγελική είναι ζωντανή, δεν βρίσκεται στο νησί». Οι αξιωματικοί έλαβαν περισσότερες από 30 καταθέσεις συγγενών, συναδέλφων και γνωστών της Αγγελικής και ανάμεσα σε αυτές του καθηγητή ξένων γλωσσών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ Μ. Μιχαηλίδη. Ο 50χρονος κατάγεται από τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου και πήγαινε τα τελευταία χρόνια στο νησί μαζί με την αγγλίδα σύντροφό του, οπότε και γνώρισε την Αγγελική Σταυρουλάκη και την οικογένειά της. Ακόμη είχε καθημερινές συνομιλίες μαζί της μέσω Διαδικτύου. Στις 27 Αυγούστου ο καθηγητής απήχθη από τον αδελφό και συγγενείς της Αγγελικής, επειδή τον θεώρησαν ύποπτο για την «αρπαγή» της 20χρονης. Ο Μιχαηλίδης περιέγραψε στους αστυνομικούς τα βασανιστήρια που υπέστη για πέντε ημέρες από τους απαγωγείς του, προκειμένου να… ομολογήσει την «εμπλοκή» του στην εξαφάνιση της νεαρής νοσηλεύτριας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο αδελφός της 20χρονης, που ήταν και διοργανωτής της απαγωγής, σε ερώτηση των δικαστικών λειτουργών, μετά τη σύλληψή του, επέμενε: «Εχω πεισθεί ότι πίσω από την εξαφάνιση της Αγγελικής είναι ο καθηγητής».

Με βάση στοιχεία και καταθέσεις που έχουν δοθεί για την ομηρεία του κ. Μιχαηλίδη, οι αστυνομικοί ζήτησαν τα τελευταία 24ωρα από τον έλληνα καθηγητή να δώσει νέα κατάθεση για την εξαφάνιση της Σταυρουλάκη και τις κινήσεις του το επίμαχο χρονικό διάστημα, τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσαν προς «Το Βήμα», «είμαστε πλέον αναγκασμένοι να ψάχνουμε εξονυχιστικά τα πάντα, ασχέτως αν είναι άσκοπο ή προς λάθος κατεύθυνση».

Ο καθηγητής ανέφερε κατηγορηματικά ότι εκείνο το διάστημα βρισκόταν στο Μάντσεστερ και ότι είχε μιλήσει μέσω Διαδικτύου με την 20χρονη τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνισή της. Οι αξιωματικοί της Κρήτης ζήτησαν από την Αστυνομία του Μάντσεστερ να επαληθεύσει τις αναφορές του για τις κινήσεις του τον Φεβρουάριο του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική Αστυνομία απάντησε ότι «είναι βέβαιο από τον σχετικό έλεγχο ότι δεν έχει έλθει αεροπορικώς στην Ελλάδα. Ομως δεν αποκλείεται να έχει έλθει οδικώς. Στην κατάθεσή της η αγγλίδα φίλη του ανέφερε ότι δεν τον έβλεπε συχνά κι έτσι δεν μπορεί να αποκλείσει εκείνο το χρονικό διάστημα να είχε έλθει για λίγα 24ωρα στην Ελλάδα με το αυτοκίνητό του».

Οι έλληνες αξιωματικοί ζήτησαν από τους άγγλους συναδέλφους τους να αναζητήσουν περαιτέρω σχετικά στοιχεία και στο πανεπιστήμιο της πόλης, αλλά και να αναλύσουν τις κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του. Ακόμη έχει ζητηθεί να γίνει ενδελεχής έλεγχος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του καθηγητή προκειμένου να διαπιστωθούν ο χρόνος και το περιεχόμενο των συνομιλιών του με την Αγγελική. Παραμένει όμως ζητούμενο το αν θα ανακαλυφθούν σχετικοί διάλογοι, αφού οι ηλεκτρονικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν συγκρατούν- στις περισσότερες περιπτώσεις- τους διαλόγους των χρηστών.

Ενδιαφέρον ακόμη υπήρξε για μια αναφορά του διοργανωτή της απαγωγής ότι ο καθηγητής τού… εξομολογήθηκε ότι είχε πείσει και μια άλλη νεαρή κοπέλα από το Λασίθι, που είχε προβλήματα με τους γονείς της, να εξαφανισθεί για επτά μήνες. Ο Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το περιστατικό αυτό είναι δημιούργημα της φαντασίας του αδελφού της Αγγελικής και το ανέφερε στους απαγωγείς του προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να γλιτώσει τα βασανιστήρια. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν τα αρχεία και δεν ανακάλυψαν σχετικό περιστατικό τα τελευταία χρόνια στον Νομό Λασιθίου. Ωστόσο συνεχίζουν την έρευνα.

Παράλληλα έρευνες στην Αθήνα προκειμένου να διερευνηθεί αν φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι συγγενούς ή φίλου. Ωστόσο έμπειροι αξιωματικοί σε τέτοιου είδους περιστατικά αναφέρουν ότι «πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα,με παρεμφερή τρόπο. Φεύγουν ξαφνικά, αφήνοντας τα πάντα στη μέση, χωρίς κανέναν αρωγό, και χάνονται για πάντα».

Προτού χαθεί κοιτούσε τη θάλασσα
Η Αγγελική Σταυρουλάκη αγνοείται από τις 18 Φεβρουαρίου 2010. Εκείνη την ημέρα είχε φύγει από την Αση Γωνιά Ρεθύμνου με προορισμό το χωριό της Επισκοπής προκειμένου να αγοράσει φάρμακα. Η τελευταία φορά που την είδαν ήταν στη γέφυρα Πετρέ όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της, είχε βγει έξω και κοίταζε προς την πλευρά της θάλασσας. Οταν οι συγγενείς της διαπίστωσαν ότι δεν είχε γυρίσει σπίτι της, ειδοποίησαν την Αστυνομία και άρχισε η αναζήτησή της. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε στη γέφυρα με τα κλειδιά στη μηχανή, με το κινητό και το πορτοφόλι της μέσα σε αυτό. Οι αστυνομικοί έψαξαν στην περιοχή και δεν βρήκαν κανένα ίχνος της, ενώ από τις αναλύσεις των κλήσεων του κινητού της διαπιστώθηκε ότι είχε ακολουθήσει την προαναφερθείσα πορεία και δεν είχε πραγματοποιήσει καμία κλήση έως ότου χαθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk