Ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων

Ο μεγαλύτερος ίσως πονοκέφαλος των κατόχων κινητών τηλεφώνων είναι η φόρτισή τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, με την ανάπτυξη ολοένα και μεγαλύτερης αντοχής μπαταριών. Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Ερευνητές σε μεγάλες εταιρείες (π.χ., Ιntel) έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια ανάπτυξης μιας τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων στα πρότυπα της τεχνολογίας ασύρματης σύνδεσης στο Ιnternet (Wi-Fi).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μεγαλύτερος ίσως πονοκέφαλος των κατόχων κινητών τηλεφώνων είναι η φόρτισή τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, με την ανάπτυξη ολοένα και μεγαλύτερης αντοχής μπαταριών.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Ερευνητές σε μεγάλες εταιρείες (π.χ., Ιntel) έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια ανάπτυξης μιας τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων στα πρότυπα της τεχνολογίας ασύρματης σύνδεσης στο Ιnternet (Wi-Fi). Θέλουν να προχωρήσουν σε μια τεχνολογία η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης φόρτισης τα οποία θα καλύπτουν μεγάλες περιοχές. Στόχος είναι να φορτίζονται τα κινητά τηλέφωνα αυτόματα καθώς οι κάτοχοί τους βρίσκονται εντός τέτοιων δικτύων και να μην κινδυνεύουν έτσι να «μείνουν» από μπαταρία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science