Ζητούνται έξυπνες απαντήσεις σε… δύσκολες ερωτήσεις

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή συνεδρίασε χθες για δεύτερη φορά η νέα επιτελική ομάδα της κυβέρνησης. Στη χθεσινή σύσκεψη προήδρευσε ο κ. Ι.Ραγκούσης καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ.Δρούτσας, ο οποίος επέστρεφε το μεσημέρι από την Κύπρο. Παρά τις απουσίες, η ομάδα σχεδιασμού συνεδρίασε κανονικά προκειμένου να δοθεί η αίσθηση της τακτικότητας των συνεδριάσεων την ώρα που πολλοί υπουργοί ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για τη ΔΕΘ.

Ζητούνται έξυπνες απαντήσεις σε… δύσκολες ερωτήσεις | tovima.gr

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή συνεδρίασε χθες για δεύτερη φορά η νέα επιτελική ομάδα της κυβέρνησης. Στη χθεσινή σύσκεψη προήδρευσε ο κ. Ι.Ραγκούσης καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ.Δρούτσας, ο οποίος επέστρεφε το μεσημέρι από την Κύπρο. Παρά τις απουσίες, η ομάδα σχεδιασμού συνεδρίασε κανονικά προκειμένου να δοθεί η αίσθηση της τακτικότητας των συνεδριάσεων την ώρα που πολλοί υπουργοί ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για τη ΔΕΘ. Αλλωστε και οι συμμετέχοντες αμέσως μετά τη συνεδρίαση πέταξαν για Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού επέμειναν και χθες να μη μιλούν για το περιεχόμενο της συζήτησής τους, θεωρείται βέβαιον όμως ότι έκαναν την τελική επεξεργασία στην ομιλία του κ. Παπανδρέου, ότι διαμόρφωσαν τα μέτρα για την οικονομία και την ανάπτυξη που θα εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δεν θα ακολουθούν την παραδοσιακή λογική των παροχών. Επίσης συζήτησαν για τις πιθανές δύσκολες ερωτήσεις που θα δεχθεί ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

Χθες πάντως ο κ. Γ. Πεταλωτής μιλώντας στον Flash σχεδόν προανήγγειλε την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη προσπάθεια να προστατευθούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι λέγοντας ότι «είναι μια σκέψηη οποία συζητείται, μια πρόταση με σοβαρές παραμέτρους» .

Σε σχέση με το θέμα των αρμοδιοτήτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι την προηγούμενη φορά καθυστέρησε το ξεκαθάρισμα επειδή η κυβέρνηση ήταν καινούργια και προσέθεσε ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τον τομέα της ενέργειας από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. «Η ενέργεια παραμένει προς το παρόν εκεί που είναι. Είναι από τις αρμοδιότητεςόπου χρειάζεται να γίνει μια περαιτέρω επεξεργασία» σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk