Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η εικόνα που συναντούν οι κάτοικοι της πόλης από τα μέσα της εβδομάδας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επεισοδίων κυρίως κατά τη διάρκεια των αυριανών κινητοποιήσεων. Οι πληροφορίες που φτάνουν στους επιτελείς της Αστυνομίας προκαλούν «πονοκέφαλο» καθώς αναφέρουν ότι φτάνουν στην πόλη άτομα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ενωθούν με έλληνες «συναδέλφους» τους και να προκαλέσουν ταραχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η εικόνα που συναντούν οι κάτοικοι της πόλης από τα μέσα της εβδομάδας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επεισοδίων κυρίως κατά τη διάρκεια των αυριανών κινητοποιήσεων. Οι πληροφορίες που φτάνουν στους επιτελείς της Αστυνομίας προκαλούν «πονοκέφαλο» καθώς αναφέρουν ότι φτάνουν στην πόλη άτομα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ενωθούν με έλληνες «συναδέλφους» τους και να προκαλέσουν ταραχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των θερινών διακοπών τους, και παρέτειναν τη διαμονή τους στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

« Εχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς που θα βρίσκονται στον δρόμο να ελέγχουν ύποπτα άτομα και να προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές αν κριθεί απαραίτητο» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν μας ανησυχεί ο όγκος των ανθρώπων που θα έρθουν για να διαδηλώσουν στην πόλη αλλά η “ποιότητα” ορισμένων εξ αυτών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προκαλέσουν επεισόδια.Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μηδενική ανοχή». Παράλληλα αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής καθώς δεν αποκλείουν ένα εντυπωσιακό «χτύπημα» σε μια πόλη όπου θα βρίσκονται τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Η ανησυχία των αστυνομικών εντείνεται από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τριήμερο φεστιβάλ από μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με συναυλία, και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετά τη μουσική εκδήλωση νεαρά άτομα να προκαλέσουν επεισόδια.

Στα μέτρα ασφαλείας παίρνουν μέρος σχεδόν 4.500 αστυνομικοί οι μισοί εκ των οποίων ταξίδεψαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους αστυνομικοί των ομάδων «Δέλτα» και ΔΙΑΣ, αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική