Πρεμιέρα Υπουργικού με ΟΣΕ και αναπτυξιακό νόμο

Με τρία βασικά θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει αυτήν την ώρα και για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή του το Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, θα επιχειρήσει να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας

Με τρία βασικά θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει αυτήν την ώρα και για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή του το Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός και οι περισσότεροι υπουργοί βρίσκονται από χθες στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας και σιγουριάς στους έλληνες πολίτες, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναθέρμανση της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συγκληθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, θα συζητηθούν και θα εγκριθούν σήμερα τρία νομοσχέδια. Η εξυγίανση του ΟΣΕ, την οποία προετοίμασε ο κ. Δ. Ρέππας, ο νέος αναπτυξιακός τον οποίο προετοίμασε η κυρία Λούκα Κατσέλη και θα τροποποιήσει ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και νόμος για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων που έχει καταρτίσει ο κ. Χ. Παμπούκης.

Αναμένεται επίσηςνα υπάρξουν τοποθετήσεις και συνοπτικές παρουσιάσεις και από υπουργούς με νέα χαρτοφυλάκια, όπως ο κ. Α.Λοβέρδος , ο οποίος από τη θέση του υπουργού Υγείας έχει να διαχειριστεί έναν από τους κρισιμότερους και πλέον ελλειμματικούς τομείς που συνδέονται με την τήρηση των δεσμεύσεων τις οποίες υπαγορεύει το μνημόνιο. Οπως μεταφέρεται από συνεργάτες του Πρωθυπουργού, η σημερινή συνεδρίαση δεν θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά στόχος θα είναι να εμπεδωθεί η αίσθηση του κατεπείγοντος για την αναζωπύρωση της ανάπτυξης, η οποία αποτελεί πλέον τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Το πνεύμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει και στην αυριανή ομιλία του κ. Παπανδρέου προς τους παραγωγικούς φορείς, εν όψει της οποίας το περιβάλλον του Πρωθυπουργού εξακολουθεί να αποτρέπει την καλλιέργεια υπέρμετρων προσδοκιών. Την ίδια στιγμή πάντως άλλοι συνομιλητές του κ. Παπανδρέου δεν αποκλείουν και «εκπλήξεις», καθώς στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων έχει γίνει αναλυτική επεξεργασία στα πεδία της αναπτυξιακής και της κοινωνικής πολιτικής.

Χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΟΚΕ Θεσσαλονίκης, όπου, μεταξύ των άλλων, επισήμανε ότι στόχος είναι να πετύχει η χώρα, όχι η κυβέρνηση.

Αναγνώρισε ο κ. Παπανδρέου τα προβλήματα που προκαλεί η ύφεση και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τόνισε όμως ότι η επιτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης θα έχει «πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα». Παράλληλα επανέλαβε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ίδιες δυνάμεις και όχι με δάνεια και ότι στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες όπως αυτή που θέλει τους πρωθυπουργούς να έρχονται στη ΔΕΘ για να εξαγγείλουν τι θα δώσουν και τη Θεσσαλονίκη να αναμένει τι θα πάρει από την κυβέρνηση της Αθήνας.

Γεύμα με Μπόλαρη και Μπουτάρη
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με ένα γεύμα σε γνωστό ουζερί στο κέντρο της πόλης με τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μ. Μπόλαρη και τον Δήμο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη.

Η συνάντηση διήρκεσε περί τη μιάμιση ώρα και στο διάστημα αυτό συζητήθηκαν οι προτεραιότητες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Μετά το γεύμα, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου θέλησε να επισημάνει την αλλαγή της πάγιας πρακτικής των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το βήμα της ΔΕΘ για εξαγγελίες και παροχές. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, ο κ. Παπανδρέου θέλει εφέτος να αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας. Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του σημείωσε την ικανοποίηση του κ. Παπανδρέου για τη θετική απήχηση που έχουν στους πολίτες υποψηφιότητες όπως η δική του και του κ. Γ. Καμίνη στην Αθήνα και προσέθεσε ότι ο Πρωθυπουργός τού ζήτησε να διαφυλάξει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική