ΛΑΟΣΜε τον Αδωνι προσπαθεί να μαγέψει τη Δεξιά

Για μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ στην Αττική προετοιμάζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Αδ. Γεωργιάδη επενδύοντας και στην υψηλή δημοφιλία της συζύγου του κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου, αφού μπορεί να παίξει και σε επίπεδο lifestyle, εκτός της πολιτικής. Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έθεσε τον πήχη για τον κ. Γεωργιάδη στο 14%, ποσοστό που είχε κατακτήσει ο ίδιος ως υποψήφιος υπερνομάρχης παλαιότερα, πριμοδότησε πολιτικά και τον βουλευτή Α΄ Αθηνών κ.

Για μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ στην Αττική προετοιμάζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Αδ. Γεωργιάδη επενδύοντας και στην υψηλή δημοφιλία της συζύγου του κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου, αφού μπορεί να παίξει και σε επίπεδο lifestyle, εκτός της πολιτικής.

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έθεσε τον πήχη για τον κ. Γεωργιάδη στο 14%, ποσοστό που είχε κατακτήσει ο ίδιος ως υποψήφιος υπερνομάρχης παλαιότερα, πριμοδότησε πολιτικά και τον βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Αθ. Πλεύρη χρίζοντάς τον αντιπεριφερειάρχη. Παράλληλα είχε εγκάρδιο εναγκαλισμό με τον βουλευτή Αττικής κ. Μ. Βορίδη (αδελφό του τον χαρακτήρισε ο κ. Γεωργιάδης), ένα στέλεχος για το οποίο υπήρχε η εκτίμηση ότι θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην υποψηφιότητα της ΝΔ με τον κ. Β. Κικίλια.

Με σαφή στόχο να προκαλέσει πολιτικό ρήγμα στην… κεντροδεξιά πολυκατοικία, ο κ. Καρατζαφέρης με συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΛΑΟΣ θα χαίρεται το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να στριμώξει πολιτικά τη ΝΔ θέτοντας πολύ ψηλά στην προεκλογική της εκστρατεία δηλώσεις είτε βουλευτών είτε συμβούλων του κ. Αντ. Σαμαρά που έχουν πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψήφιζε το μνημόνιο αν απαιτούνταν 180 ψήφοι για να επικυρωθεί στη Βουλή. Με τον τρόπο αυτόν θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει την κεντρική προεκλογική γραμμή της ΝΔ, ότι δίνει μάχη «απέναντι στο μνημόνιο», απαντώντας έτσι στην επιχειρηματολογία της Ρηγίλλης πως ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε τον μηχανισμό στήριξης από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Βορίδη και, αφού τον κάλεσε στο βήμα, είπε πως θα τον προστατεύει από εκείνους που προσπαθούν να διεμβολίσουν το κόμμα. «Ο Μάκης Βορίδης έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του κόμματος και του αρχηγού. Κάνει άριστα τη δουλειά του και ως εκ τούτου να περιμένετεότι σε προσεχείς μάχες θα είναι πιο μπροστά από μπροστά» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και νωρίτερα ο κ. Βορίδης σε τηλεοπτικό σταθμό είπε με σαρκαστικό ύφος: «Είμαι προστατευόμενο είδος».

Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του βουλευτή Λάρισας κ. Αστ. Ροντούλη (Θεσσαλία), του πρώην νομάρχη Εύβοιας με τη ΝΔ κ. Ν. Παπανδρέου (Στερεά Ελλάδα), ενώ θα στηρίξει και τους υποψηφίους της ΝΔ κκ. Σπ. Σπύρου (Ιόνια), Χ. Κόκκινου (Νοτ. Αιγαίο) και Αλ.Καχριμάνη (Ηπειρο) και τον υποστηριζόμενο από το ΠαΣοΚ κ. Π. Τατούλη (Πελοπόννησο). Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «κλειδώσει» και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα ο βουλευτής κ. Κυρ. Βελόπουλος, ενώ πιθανότατα στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής κ. Κ. Αϊβαλιώτης και στην Κρήτη ο κ. Μ. Ντουκάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk