ΔΕΘ Με μοτοσικλέτες και μαύρες σημαίες διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΣE

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε εξυγίανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ακρωτηριασμός του δικτύου, εργασιακός μεσαίωνας και ιδιωτικοποίηση

<b>ΔΕΘ </b> Με μοτοσικλέτες και μαύρες σημαίες διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΣE | tovima.gr

Συγκέντρωση με μοτοσικλέτες, πάνω στις οποίες είχαν αναρτήσει μαύρες σημαίες, έξω από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση του ΟΣΕ, που αναμένεται να να συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε εξυγίανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ακρωτηριασμός του δικτύου, εργασιακός μεσαίωνας και ιδιωτικοποίηση. Είμαστε υπέρ του δημόσιου δικτύου του ΟΣΕ και του κοινωνικού του ρόλου. Η ετήσια μισθοδοσία είναι 240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά οι ταμειακές ανάγκες του ΟΣΕ για το 2010 είναι 2.144 εκατ. ευρώ. Εκεί πρέπει να ψάξουν το πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Νίκος Κιουτσούκης.

Στο ίδιο σημείο, συγκεντρώθηκαν και συμβασιούχοι πυροσβέστες, που ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μετέβησαν αργότερα με τις μοτοσικλέτες τους στην παραλιακή, απέναντι από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να εκφράσουν «ειρηνικά» την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική