Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr Ο κ. Γιώργος Κουντούρης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας της Ιταλίας, γράφει: Αναφέρομαι στην πρόσφατη απόφαση αναστολής λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Νεάπολης στην Ιταλία. Για δεύτερη φορά μέσα σε μια τριετία και για τους συνήθεις λόγους («σοβαρή δημοσιονομική κρίση, οικονομικός εξορθολογισμός και εξοικονόμηση πόρων, προσαρμογή στα νέα δεδομένα και στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα κτλ.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

«Ταφόπλακα στη Μεγάλη Ελλάδα»
Ο κ. Γιώργος Κουντούρης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας της Ιταλίας, γράφει:

Αναφέρομαι στην πρόσφατη απόφαση αναστολής λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Νεάπολης στην Ιταλία. Για δεύτερη φορά μέσα σε μια τριετία και για τους συνήθεις λόγους («σοβαρή δημοσιονομική κρίση, οικονομικός εξορθολογισμός και εξοικονόμηση πόρων, προσαρμογή στα νέα δεδομένα και στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα κτλ.»), οι σύμβουλοι του υπουργείου Εξωτερικών προτείνουν και αποφασίζουν το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Μεγάλης Ελλάδας. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά του που το κάνει διαφορετικό από τα άλλα γενικά προξενεία. Την πρώτη φορά, η τότε υπουργός κυρία Μπακογιάννη κατάλαβε το λάθος της και επανόρθωσε αμέσως. Αυτή τη φορά η απόφαση έρχεται μετά και το κλείσιμο της Εδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νεάπολης και αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό της Νοτίου Ιταλίας. Μη εξαιρουμένων βεβαίως των ελληνόφωνων νησίδων της Απουλίας και της Καλαβρίας. Εξοικονόμηση ολίγων ευρώ λοιπόν, αλλά με τι κόστος; Υποθέτω με μηδαμινό κόστος για τους γραφειοκράτες. Τι κόστος έχει μια ταφόπλακα; Εστω και αν σκεπάζει τη Μεγάλη Ελλάδα. Τα ελάχιστα ευρώ που θα εξοικονομηθούν έχουν βέβαια μεγαλύτερη αξία από την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Θέλω όμως να ευελπιστώ ότι ο Πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη τα διαβήματά μας, θα καταλάβει το τραγικό αυτό σφάλμα και θα ακυρώσει αυτή την απόφαση. Η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και οι άλλες ομογενειακές οργανώσεις της Ιταλίας θα επαγρυπνούν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε το Γενικό Προξενείο Νεαπόλεως να παραμείνει σε λειτουργία και να εκπληρώνει τα θεσμικά του καθήκοντα.

«Πού θα καταλήξει η συνεχής επιβάρυνση;»
Ο κ. Θ. Σαράκος γράφει:

Κάθε μέρα και περισσότερο ο λαός μας διερωτάται για την ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πού θα καταλήξει η συνεχής επιβάρυνση των πολιτών με νέους φόρους; Αυξήσεις 100% στον ΦΠΑ, αυξήσεις σε διόδια, αυξήσεις σε αντικειμενικές αξίες ακινήτων, αυξήσεις σε κρατικούς οργανισμούς (ΔΕΗ, κ.λπ.). Αντίθετα, στο θέμα περικοπής δαπανών δεν έχει γίνει τίποτε αξιόλογο ως σήμερα. Η Ρουμανία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της θέματα απέλυσε αμέσως 120.000 δημοσίους υπαλλήλους. Εδώ πόσοι απελύθησαν; Στην αντιμετώπιση της ανεργίας, του κλεισίματος επιχειρήσεων και στην ίδρυση νέων η νομοθεσία νέων επενδύσεων με κίνητρα καθυστερεί. Πώς θα έλθουν νέοι ξένοι επενδυτές με συντελεστές ανώτατης φορολογίας 45%! Πώς θα γίνει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ως το τέλος του χρόνου με έναν μηχανισμό του κράτους που δεν λειτουργεί και δεν διορθώνεται; Πώς θα εξυγιανθεί το κράτος στους τομείς των παθητικών ΔΕΚΟ και των 5-6 κρατικών εταιρειών που με κακούς συνδικαλιστές δεν επιτρέπουν (!!!) στην κυβέρνηση να αλλάξει το σημερινό ζημιογόνο καθεστώς που υπάρχει; Πάντως πιστεύω ότι αν η κυβέρνηση έχει το θάρρος και τη δύναμη από το 2011 να αλλάξει την οικονομική της πολιτική ριζικά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ανανήψει η εθνική μας οικονομία αργά αλλά σταθερά. Χρειάζεται αποφασιστικότητα.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ●Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk