Τέλος στους «αφανείς» επιτηδευματίες

Τέλος στις εικονικές επιχειρήσεις και στους «αφανείς» επιτηδευματίες βάζει η κυβέρνηση με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου . Οι αρμόδιες διευθύνσεις (ΦΠΑ και Τελωνείων) θα ενημερώνουν στο εξής τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων για τους «αφανείς επιτηδευματίες» οι οποίοι έχουν προβεί σε ενδοκοινοτικές πράξεις και η οικονομική τους δραστηριότητα αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται ή αφορά εικονικές συναλλαγές ή υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για αυτό από τις ελεγκτικές αρχές.

Τέλος στους  «αφανείς»  επιτηδευματίες | tovima.gr

Τέλος στις εικονικές επιχειρήσεις και στους «αφανείς» επιτηδευματίες βάζει η κυβέρνηση με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου . Οι αρμόδιες διευθύνσεις (ΦΠΑ και Τελωνείων) θα ενημερώνουν στο εξής τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων για τους «αφανείς επιτηδευματίες» οι οποίοι έχουν προβεί σε ενδοκοινοτικές πράξεις και η οικονομική τους δραστηριότητα αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται ή αφορά εικονικές συναλλαγές ή υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για αυτό από τις ελεγκτικές αρχές. Ειδικά η οικονομική δραστηριότητα θεωρείται ότι δεν υφίσταται όταν δηλώνεται ότι πραγματοποιείται από εγκατάσταση η οποία δεν επιβεβαιώνεται από πρόσφατη έκθεση αυτοψίας. Την ίδια ενημέρωση θα πραγματοποιούν στην περίπτωση που παύει να υφίσταται ο xαρακτηρισμός των προσώπων αυτών ως «αφανών επιτηδευματιών», σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις.

Αμέσως μετά θα απενεργοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής ο αριθμός φορολογικού μητρώου ΦΠΑ και θα αναστέλλεται από το σύστημα ΤΑΧΙS η πιστοποίηση για χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Τα πρόσωπα αυτά μπορούν να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις μόνο στην αρμόδια ΔΟΥ ως την εκάστοτε οριζόμενη προθεσμία. Στην περίπτωση που η χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι υποχρεωτική δεν επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις και ως καταληκτική προθεσμία θεωρείται αυτή της ηλεκτρονικής υποβολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk