Πέμπτο Roadshow ΛονδίνουΙσχυρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Bloomberg. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers, με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 2 τρισ. ευρώ και των 25 εισηγμένων εταιριών που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

<b>Πέμπτο Roadshow Λονδίνου</b>Ισχυρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις | tovima.gr

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers, με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 2 τρισ. ευρώ και των 25 εισηγμένων εταιριών που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά παραμένει αυξημένο και η συμμετοχή τους ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Δανία και τη Νορβηγία.

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, παρουσιάσεις από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χριστουδουλάκης, ειδικός γραμματέας Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων και Π. Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ παρουσίασαν στους συμμετέχοντες fund managers αλλά και τους εκπροσώπους των εισηγμένων, τις εξελίξεις στα θέματα αρμοδιότητάς τους και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κάποια από τα σημαντικότερα funds.

Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Willem Buiter, Chief Economist της Citi.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, της Επενδυτικής Τράπεζας, της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής και του Bloomberg.

Επίσης, έγινε η βράβευση των 5 εταιριών, που συμμετέχουν όλα τα χρόνια στην ετήσια διοργάνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εταιρίες αυτές είναι οι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Ιντραλότ, Μυτιληναίος και Τράπεζα Κύπρου.

Το παρών στο δείπνο έδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο κ. Αριστείδης Σάνδης, το σύνολο των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο Roadshow, fund managers, καθώς και φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο του Roadshow ο πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικές και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά αλλά αναγκαία.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής αγοράς, εξέφρασε την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθούν οι τζίροι και οι όγκοι στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά ακολουθεί την πορεία της οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk