Υπάρχουν πολλοί Σαρατσίν στη Γερμανία

Ανάποδος κόσμος: οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες χάνουν ψήφους επειδή τα βάζουν με τον τραπεζίτη ρατσιστή Τίλο Σαρατσίν, ο οποίος είναι μάλιστα επιφανές μέλος του κόμματός τους. Ερευνα του Ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει πτώση στο εκλογικό ποσοστό τους για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο· το SΡD βρίσκεται τώρα στο 25%, έχοντας χάσει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις μετρήσεις που έγιναν προ δύο εβδομάδων (27%). Ο λόγος είναι η σύγκρουσή …

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Ανάποδος κόσμος: οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες χάνουν ψήφους επειδή τα βάζουν με τον τραπεζίτη ρατσιστή Τίλο Σαρατσίν, ο οποίος είναι μάλιστα επιφανές μέλος του κόμματός τους. Ερευνα του Ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει πτώση στο εκλογικό ποσοστό τους για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο· το SΡD βρίσκεται τώρα στο 25%, έχοντας χάσει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις μετρήσεις που έγιναν προ δύο εβδομάδων (27%).

Ο λόγος είναι η σύγκρουσή τους με έναν «δικό τους άνθρωπο», τον κομματικό τους σύντροφο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Βundesbank, ο οποίος κυκλοφόρησε προσφάτως βιβλίο με τίτλο «Πώς αυτοκαταργείται η Γερμανία». Σε αυτό υποστηρίζει την άποψη ότι η χώρα του απειλείται από τους ξένους, ιδίως τους Τούρκους και τους λοιπούς μουσουλμάνους, πρώτον, λόγω της υπεργεννητικότητάς τους, και δεύτερον, λόγω της δήθεν «γενετικά» υποδεέστερης νόησής τους. Στο ίδιο έργο κάνει λόγο και για «εβραϊκό γονιδίωμα», κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στη Γερμανία.

« Πρόκειται για ρατσιστικές ανοησίες » δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμαρ Γκάμπριελ , ο οποίος ζήτησε από τον Σαρατσίν να εγκαταλείψει πάραυτα το κόμμα. Μεγάλο μέρος όμως της κομματικής βάσης έχει άλλη άποψη. « Τα γραφεία μας κατακλύζονται καθημερινά από μηνύματα υπέρ του Σαρατσίν », ομολόγησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την τάση. « Πολλοί απλοί Σοσιαλδημοκράτες δεν καταλαβαίνουν γιατί το κόμμα τους κυνηγάει έναν αντιφρονούντα » λέει ο διευθυντής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ.

Ολα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί « Σαρατσίν στη Γερμανία », όπως έγραψε εφημερίδα. Σε δεύτερη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε επίσης χθες, το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε σύμφωνο με τις απόψεις του τραπεζίτη. Κατά τάχθηκε το 22%. Παράλληλα, το 50% τάσσεται κατά της απόλυσής του από την Βundesbank και του αποκλεισμού του από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (υπέρ: 34%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk