ΛΟΝΔΙΝΟ Το μυστικό της επιτυχίας των ανδρών στον χορό και στις γυναίκες που τους βλέπουν επάνω στην πίστα είναι να κουνιούνται από τη μέση και επάνω, έδειξε επιστημονική έρευνα στη Βρετανία. Από τις απαντήσεις που έδωσαν ετεροφυλόφιλες γυναίκες στους ερευνητές του πανεπιστημίου Νorthumbria φαίνεται ότι η διαφορά του καλού από τον κακό χορευτή συνίσταται στις κινήσεις του κορμού, του λαιμού και του κεφαλιού, και όχι των ποδιών.

Είναι τόσο λεπτομερή τα στοιχεία που συγκέντρωσαν ώστε αναφέρουν ότι παίζει ρόλο ακόμη και η ταχύτητα με την οποία κινείται το δεξί γόνατο, αλλά ακόμη και το εύρος και η ευελιξία που έχουν οι κινήσεις του λαιμού, του κορμού, του αριστερού ώμου και του καρπού του χεριού.

Οι ερευνητές «ανέβασαν» μάλι στα βίντεο στο Διαδίκτυο με τις κινήσεις τις οποίες βρήκαν πιο ελκυστικές οι γυναίκες (independent.co. uk/dancevideos).

Τρισδιάστατο σύστημα βιντεοσκόπησης κατέγραψε άνδρες εθελοντές την ώρα που χόρευαν ακολουθώντας έναν βασικό ρυθμό. Στη συνέχεια ανθρωποειδή αναπαρήγαγαν τις κινήσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσουν οι 35 γυναίκες εθελόντριες να βαθμολογήσουν το σεξαπίλ των χορευτικών κινήσεων χωρίς να λάβουν υπόψη το παρουσιαστικό των χορευτών. «Τώρα γνωρίζουμε ποια περιοχή του σώματος κοιτάζουν οι γυναίκεςόταν βλέπουν έναν άνδρα να χορεύει» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Νικ Νιβ. Τόνισε πάντως ότι καμία συμβουλή ή εξάσκηση δεν μπορεί να βελτιώσει τις χορευτικές επιδόσεις ενός άνδρα ο οποίος έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.