Κάψιμο Κορανίου Έντονες αντιδράσεις από τη Διεθνή Κοινότητα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, καταγγέλουν την απειλή του πάστορα Τζόουνς ως «προσβολή» προς τους Μουσουλμάνους αλλά και τους υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε σήμερα ως «απαράδεκτο» το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου και σημείωσε ότι όλες οι χώρες πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό για τις άλλες θρησκείες.

Ο γγ του ΟΗΕ δήλωσε ακόμη ότι είναι «βαθύτατα ενοχλημένος από τις πληροφορίες που αφορούν σε μια μικρή θρησκευτική ομάδα που προτίθεται να κάψει αντίτυπα του Κορανίου».

«Οι πράξεις αυτές δεν μπορούν να υποστηρίζονται από καμία θρησκεία», πρόσθεσε ο Μπαν Κι Μουν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι το σχέδιο της εκκλησίας αυτής αποτελεί «προσβολή» προς τους μουσουλμάνους καθώς και προς όλους «τους υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας».

«Το κάψιμο του Κορανιού προσβάλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους αλλά όλους τους υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας και της ανοχής στον κόσμο. Ελπίζουμε ότι τα άτομα που εμπλέκονται θα επανεξετάσουν το σχέδιο τους και δε θα το θέσουν σε λειτουργία», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk