Γαλλία Eφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος Σαρκοζί

H υπόθεση της παράνομης ή μη χρηματοδότησης του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί από την κληρονόμο της L’Oreal εξακολουθεί να απασχολεί τις γαλλικές Αρχές. Αστυνομικοί του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του UMP, αναζητώντας στοιχεία.

H υπόθεση της παράνομης ή μη χρηματοδότησης του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί από την κληρονόμο της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, εξακολουθεί να απασχολεί τις γαλλικές Αρχές.

Αστυνομικοί του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του UMP, αναζητώντας στοιχεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, οι αστυνομικοί δεν πήραν τίποτα από τα γραφεία. «Οι Αρχές ήθελαν να ελέγξουν την αλληλογραφία μεταξύ του Ερίκ Βερτ και του διαχειριστή της περιουσίας της κ. Μπετανκούρ» διευκρίνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερίκ Βερτ, ταμίας του κόμματος, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, ωστόσο, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι το κόμμα του προέδρου χρηματοδοτήθηκε παράνομα από την πλούσια κληρονόμο.

Η Δικαιοσύνη εξετάζει κατά πόσο οι δωρεές της Μπετανκούρ ξεπέρασαν το όριο που ορίζει η νομοθεσία.

Στον Τύπο της Γαλλίας έχουν δημοσιευθεί αποσπάσματα από ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ της Λιλιάν Μπετανκούρ και του οικονομικού της διαχειριστή για τους τόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αποφύγουν τη φορολογία.

Η Μπετανκούρ έκανε συχνά δωρέες στο κόμμα του Σαρκοζί και είναι ύποπτη για φοροδιαφυγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος