Φιλιππίνες Αεροπορική εταιρία αρνήθηκε να μεταφέρει νεφρό για μεταμόσχευση

Η εταιρία έξήγησε ότι δεν επέτρεψε την επιβίβαση στο αεροσκάφος των γιατρών για να προστατεύσει τους επιβάτες από πιθανή μόλυνση.

Η αεροπορική εταιρία των Φιλιππίνων Cebu Pacific αρνήθηκε σε ομάδα φιλιππινέζων γιατρών που μετέφερε νεφρό για μεταμόσχευση, να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της, επικαλούμενη τον κίνδυνο μόλυνσης των υπολοίπων επιβατών, δήλωσαν σήμερα οι γιατροί.
Η εταιρία έξήγησε ότι δεν επέτρεψε την επιβίβαση στο αεροσκάφος των γιατρών για να προστατεύσει τους επιβάτες από πιθανή μόλυνση.
Οι γιατροί αποφάσισαν να ταξιδέψουν οδικώς 450 χλμ ως τον προορισμό τους, αλλά το νεφρό ήταν πλέον άχρηστο όταν έφτασαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρίας Νεφρολογίας των Φιλιππίνων Μπέντζαμιν Μπαλμόρες.
Σύμφωνα με τον Μπαλμόρες, με βάση στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων, είναι η πρώτη φορά που μια εταιρία αρνείται την επιβίβαση σε αεροσκάφος της γιατρών επειδή μεταφέρουν ένα μόσχευμα.
Η Cebu Pacific υποστήριξε ότι πρότεινε να μεταφερθεί το μόσχευμα στον προορισμό του με εμπορευματικό αεροσκάφος, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν επειδή η μεταφορά του μοσχεύματος έχρηζε ιδιαίτερης προσοχής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk