Δεν είναι κροίσος, ούτε καν σημαντικά εύπορος. Εν πολλοίς, δρα ως διαχειριστής προσπαθώντας να φέρει μια οικονομική ισορροπία στην ΠΑΕ ΑΕΚ την οποία παρέλαβε σε χαώδη κατάσταση, τόσο από άποψη χρεών όσο και από την πρωτοφανή προχειρότητα και ανοργανωσιά που συνάντησε σε όλους τους τομείς. Δεδομένων των δυσκολιών και των σχετικά λίγων χρημάτων που έχει να διαχειριστεί, ο κ. Σταύρος Αδαμίδης – ο οποίος ας μην ξεχνάμε ακόμη μαθαίνει τι εστί να είσαι πρόεδρος σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στη Σούπερ Λίγκα- έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από την ολοκλήρωση του περυσινού πρωταθλήματος ως την έναρξη του εφετινού. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον έχει λόγο να απαιτεί και να περιμένει αποτελέσματα. Μια μικρή καταγραφή των πεπραγμένων του αρκεί να πείσει για την αποτελεσματικότητά του, παρ΄ όλο που έδρασε όντας άπειρος στον χώρο του ποδοσφαίρου και με τα χέρια δεμένα, σε πολλές περιπτώσεις.

Εφερε στην ομάδα ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα και ηγετική προσωπικότητα όπως οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ σε μια πολύ δύσκολη (οικονομικά) περίοδο για την ΠΑΕ. Με τις κινήσεις αυτές επιδιώκει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των αποδυτηρίων αλλά και να δώσει χαρακτήρα νικήτριας ομάδας στην ΑΕΚ, η οποία πέρυσι έδινε το δικαίωμα σε υποδεέστερους αντιπάλους να τη θεωρούν του χεριού τους.

Απομάκρυνε αλλοδαπούς παίκτες που λειτουργούσαν αποσταθεροποιητικά και «καθάρισε» τα αποδυτήρια από την κλίκα που πέρυσι δρούσε εκτός ελέγχου και δεν έδειχνε τον παραμικρό σεβασμό στον προπονητή αλλά και στους έλληνες συμπαίκτες.

Ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό στοιχείο (στόχος που δεν υλοποιήθηκε από τη διοίκηση του κ. Ντέμη Νικολαΐδη, αν και ήταν στην ατζέντα της), προσπαθώντας να επαναφέρει το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και τη σύμπνοια μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Εδωσε διοικητική υπόσταση στην ομάδα με τις δημόσιες παρεμβάσεις του και τον τρόπο που προσπαθεί να διοχετεύσει προς πάσαν κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ έχει πλέον παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται μαζί της σε καθημερινή βάση, που προασπίζουν τα (δίκαια) συμφέροντά της και που δεν θα ανεχθούν άνιση μεταχείριση. Βρίσκεται πάντοτε κοντά στην ομάδα, έτοιμος να παρέμβει για να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, να νουθετήσει όταν το κρίνει απαραίτητο, να μιλήσει αυστηρά όταν διαπιστώνει ότι δεν γίνεται η απαιτούμενη προσπάθεια, να δώσει κουράγιο όταν προκύπτουν αναποδιές. Παίκτες και προπονητικό επιτελείο παραδέχονται ότι (επιτέλους) υπάρχει ένας πρόεδρος που ασχολείται με την ομάδα και έχει ενεργό ρόλο σε όλες τις δραστηριότητές της.

Ικανοποίησε στο ακέραιο τις επιθυμίες του προπονητή κατά τη μεταγραφική περίοδο, τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις που ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ζητήσει απαραίτητα την ενίσχυση της ΑΕΚ. Βέβαια κάποιες επιλογές (όπως αυτή του απροπόνητου εδώ και κάμποσους μήνες ουρουγουανού αριστερού μπακ Κλαούντιο Νταντόμο ) ελέγχονται για το μεγάλο ρίσκο τους, όμως δεν μπορούσε να πράξει και διαφορετικά βάσει του μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί και το οποίο ήταν σαφώς πιο συρρικνωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πέτυχε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες για την ΠΑΕ, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τη χασούρα από τη σαφώς μειωμένη σε σχέση με τα τελευταία πέντεέξι χρόνια διάθεση εισιτηρίων διαρκείας (η οικονομική απώλεια υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ).