Το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του «πρόδωσε» έναν 22χρονο από την Αλβανία ο οποίος κατηγορείται για δολοφονίες, ληστείες και κλοπές και συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη στη Δραπετσώνα. Μαζί του συνελήφθη η συνομήλικη φίλη του από τη Ρουμανία.

Ο νεαρός αλλοδαπός δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ειδικότερα ως μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών μαζί με συνεργούς του είχαν διαπράξει την περίοδο 2007-2008 στην Αθήνα 11 δολοφονίες συμπατριωτών τους και 13 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η συμμορία αυτή, στην οποία συμμετείχαν συνολικά περίπου 15 άτομα, σκορπούσε τον θάνατο σε αιματηρές επιθέσεις σε καφενεία στον Αγιο Παντελεήμονα, στο Κερατσίνι και στη Νέα Σμύρνη. Τα περισσότερα μέλη της είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008, ο 22χρονος όμως ο οποίος εθεωρείτο ιδιαίτερα επικίνδυνος διέφευγε τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος για τα «χτυπήματά» του κυρίως σε κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειπε μετά τις ληστείες και απομακρυνόταν με ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος μάρκας Πεζό. Ετσι οι αστυνομικοί αναζητούσαν το συγκεκριμένο όχημα το οποίο εντόπισαν το απόγευμα της Δευτέρας στη διασταύρωση των λεωφόρων Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια. Μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ο νεαρός αλλοδαπός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στη Δραπετσώνα. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα με 32 φυσίγγια, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες με 27 φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο, 11.490

ευρώ, 4.300 δολάρια ΗΠΑ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης στο διαμέρισμα όπου έμενε το ζευγάρι στον Κολωνό εντοπίστηκαν ένα Καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα με 48 φυσίγγια, δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένα περίστροφο, 136 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αλεξίσφαιρο, κουκούλες, πολλά κοσμήματα και ρολόγια, 514 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του ήταν μέλη σπείρας που έκανε ληστείες σε χρυσοχοεία και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως τώρα έχει εξακριβωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο πραγματοποίησαν εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις περιοχές της Ηλιούπολης, του Κορυδαλλού, του Περιστερίου, των Αγίων Αναργύρων, της Καλλιθέας, του Ιλίου, της Νίκαιας, του Ν. Ηρακλείου και του Αμαρουσίου, ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Ακόμη έκαναν έξι κλοπές σε σπίτια από τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών με τα οποία διέφυγαν. Τα «χτυπήματα» έγιναν στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, του Κερατσινίου, του Λαγονησίου, του Π. Ράφτη, της Κηφισιάς και της Αργολίδας.