Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Yπουργείο Παιδείας Καθησυχάζει για τα κενά στα σχολεία

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση στα σχολεία μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Η κατάσταση είναι καλή και ελεγχόμενη παρά τις δυσκολίες», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η εικόνα για τα κενά που υπάρχουν θα ξεκαθαριστεί στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία.

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση στα σχολεία μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Η κατάσταση είναι καλή και ελεγχόμενη παρά τις δυσκολίες», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στη «ΝΕΤ», η κ.Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία θα ξεκαθαριστούν στις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Δήλωσε ότι τα κενά είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες, ωστόσο δεν είναι απειλητικά για την ομαλή έκβαση της σχολικής χρονιάς.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία, δεδομένου ότι η

χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί εφέτος στο 1/3 της αντίστοιχης περυσινής, σύμφωνα με καταγγελίες της ΟΛΜΕ.

«Τα παιδιά δεν θα κρυώσουν», καθησύχασε η κ.Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι γίνεται μία συνολική προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομίας να δοθούν περισσότερα χρήματα στα σχολεία, ενώ τόνισε ότι θα δίνονται στις σχολικές επιτροπές κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που θα τους χορηγηθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk