Οταν το κινητό «προστατεύει» από την ακτινοβολία

Εταιρεία από το Ισραήλ ανέπτυξε μια εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο η οποία μπορεί να δείχνει στον κάτοχό του τα επίπεδα της ακτινοβολίας την οποία δέχεται όταν μιλάει και στη συνέχεια του προτείνει λύσεις για να την περιορίσει. Πρόκειται για ένα «έξυπνο» λογισμικό το οποίο ανέπτυξαν τεχνικοί της εταιρείας Τawkon. «Η εφαρμογή δείχνει τα επίπεδα της ακτινοβολίας και προτείνει διαφόρους τρόπους περιορισμού της. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να μιλάει στο…

ΛΟΝΔΙΝΟ Εταιρεία από το Ισραήλ ανέπτυξε μια εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο η οποία μπορεί να δείχνει στον κάτοχό του τα επίπεδα της ακτινοβολίας την οποία δέχεται όταν μιλάει και στη συνέχεια του προτείνει λύσεις για να την περιορίσει. Πρόκειται για ένα «έξυπνο» λογισμικό το οποίο ανέπτυξαν τεχνικοί της εταιρείας Τawkon.

«Η εφαρμογή δείχνει τα επίπεδα της ακτινοβολίας και προτείνει διαφόρους τρόπους περιορισμού της. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να μιλάει στο τηλέφωνο έχοντας το χέρι του πάνω στην κεραία,υποχρεώνοντας έτσι τη συσκευή να απαιτεί αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας για να λειτουργήσει.Μια ειδοποίηση θα δώσει τη λύση.Μπορεί απλώς να χρειάζεται ο κάτοχος να αλλάξει τη θέση της συσκευής και αντί για κάθετα στο αφτί, να τη βάζει οριζόντια. Στόχος μας δεν είναι να σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο του αλλά να το χρησιμοποιεί υπεύθυνα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Τζιλ Φριντλάντερ , συνιδρυτής της Τawkon.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk