Τηλεφωνικές ΥποκλοπέςΑνασύρεται από το αρχείο και ερευνάνται εκ νέου η υπόθεση

Ο Bill Zikou (Α) διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ericsson για την Νοτιοανατολική Ευρώπη εξετάστηκε στις 15 Μαρτίου 2006 από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής στην συνεδρίαση της με θέμα ημερήσιας διάταξης το θέμα των υποκλοπών κινητής τηλεφωνίας

Εντολή για την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ. Γιάννης Σακελάκος. Ο κ. Σακελάκος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελέα εφετών για την μεγάλη υπόθεση των παρακολουθήσεων τηλεφώνων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών και επιχειρηματιών την περίοδο 2004-2005.

Ο κ. Σακελάκος ζητά από τον εισαγγελέα που θα διερευνήσει την υπόθεση να εντοπίσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατασκοπείας (κακούργημα), καθώς και να εντοπίσει τους δράστες της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση που είχε κοινοποιηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, είχε προκαλέσει εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου (πλημμέλημα) και τελικώς είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε καταστεί εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες του αδικήματος.

Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο μετά και από επιστολή προς την εισαγγελία εφετών του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk