Τι είπε ο πρώην εισαγγελέας ΑΠ

Εξεταστική για Siemens Αντιπαραθέσεις με αφορμή την κατάθεση Σανιδά

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η πολύωρη εξέταση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά στην Eεξεταστική Eπιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

<b>Εξεταστική για Siemens </b>Αντιπαραθέσεις με αφορμή την κατάθεση Σανιδά | tovima.gr

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η πολύωρη εξέταση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά στην Eεξεταστική Eπιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Ο πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός εγκαλείται από το κυβερνών κόμμα ότι κινούσε τα νήματα μέσω του δ’ ειδικού ανακριτή Νικόλαου Ζαγοριανού, για συγκάλυψη της υπόθεσης Siemens, καθώς κια για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να αποφευχθεί η φυγή στο εξωτερικό των Καραβέλα και Χριστοφοράκου.

Εξεταζόμενος ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι ο ειδικός ανακριτής αμέλησε για τα ευρωπαϊκά εντάλματα που δεν έγιναν δεκτά, ενώ επέμεινε ότι ορθά δεν έδωσε την υπόθεση σε εφέτη-ανακριτή, «έχοντας προσωπική γνώση της ενεργητικότητας και της εργατικότητάς του». Χαρακτήρισε πάντως λάθος την άρνηση της Ολομέλειας Πρωτοδικών να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής.

Ο μάρτυρας άφησε υπαινιγμούς ότι η γερμανική Δικαιοσύνη δεν βοήθησε και καθυστέρησε τουλάχιστον οκτώ μήνες στην αποστολή στοιχείων και το άνοιγμα λογαριασμών, δεν απάντησε όμως λόγω άγνοιας γιατί αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα Παπανικολάου η δικογραφία της πειθαρχικής δίωξης Ζαγοριανού.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας είπε ότι «η Δικαιοσύνη έκανε ό,τι επιβαλλόταν και ό,τι μπορούσε» με την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο ίδιος στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που άσκησε τελικώς τις ποινικές διώξεις».

Δεν ήταν ωστόσο λίγες οι φορές που βουλευτές της ΝΔ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ, αποδίδοντας οι μεν «απαξιωτική συμπεριφορά με ενεργοποίηση κομματικών αντανακλαστικών» στους δε, και οι δε στους μεν προστασία και υποστήριξη στη συγκάλυψη.

«Δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να μας λέει ότι όλα έγιναν καλά, την ώρα που του έφευγαν δύο βασικοί μάρτυρες», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ο κ. Σανιδάς ευλόγησε τη βραδυπορία και αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και λειτούργησε ως απόλυτος υπερασπιστής του προστατευόμενού του, Ζαγοριανού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk