Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είναι η μοναδική υφυπουργός που διατήρησε τη θέση της αλλά έχασε την καρέκλα της! Μαθαίνω ότι ο κ. Ι. Ραγκούσης έκανε έξωση στην υφυπουργό Εσωτερικών (η οποία είχε γραφείο στον 6ο όροφο του επί της Βασιλίσσης Σοφίας κτιρίου του υπουργείου) και την έστειλε στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος.

Η αιτία είναι ότι το γραφείο της πρόκειται να γίνει γραφείο Πρωθυπουργού, δηλαδή εκεί θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής (έπειτα από τις αναγκαίες προετοιμασίες που θα διαρκέσουν λίγες ημέρες φυσικά) το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου . Ενδεχομένως η μικρή καθυστέρηση στη μετακίνηση του Πρωθυπουργού στη «νέα πρωθυπουργική δομή» να οφείλεται στην ανάγκη να ρυθμιστεί η ενέργεια του χώρου, αφού με την κυρία Τζάκρη το γραφείο του 6ου ορόφου είχε μετατραπεί σε μαγειρείο ρουσφετιών.

***

Επιφανής υπουργός, από τους πλέον πολιτισμένους, όταν έμαθε από συνεργάτη μου ότι ο Πρωθυπουργός μετακομίζει στο γραφείο της κυρίας Τζάκρη, αναφώνησε: «Καλά που μου το είπες, για να σηκώνω το τριψήφιο όταν θα μου τηλεφωνούν από εκείνο το γραφείο» . Τα τριψήφια ασφαλώς δεν έχουν αναγνώριση κλήσης, αλλά ο εν λόγω υπουργός συμφώνησε κρυφά με τους τεχνικούς του ΟΤΕ για να ενσωματωθεί η υπηρεσία αναγνώρισης στο δικό του, ακριβώς για να αποφεύγει την κυρία Τζάκρη.

***

Προειδοποιώ τους κυβερνητικούς να κηρύξουν λήξη συναγερμού, αφού ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να εξαπολύσει κάποιο δηλητηριώδες σχόλιο για το συντονιστικό κέντρο. Ο αντιπρόεδρος μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα σημερινά εγκαίνια της συνοριακής γραμμής Κυπρίνου- Ιβαΐλοφγκραντ, τα οποία θα τελεστούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ.

***

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (στο σκίτσο) δεν είναι στα καλύτερά της, αφού ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν άνοιξε η Ερυθρά Θάλασσα του πολιτικού συστήματος για να μπορέσει η πρώην υπουργός να οδηγήσει τους κατατρεγμένους στη Γη της Επαγγελίας- με αποτέλεσμα αυτοί να μην εγκαταλείπουν τους Φαραώ της πολιτικής. Ωστόσο η Ντόρα δεν το βάζει κάτω. Επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΟΛΜΕ, αλλά έκανε το «λάθος» να φτάσει στην ώρα της, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται εκεί κανείς από τους επιφανείς συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών. Αλλο ένα κακό σημάδι για το μέλλον, αφού επιβεβαιώνει ότι η Ντόρα παραμένει (λίγη ώρα…) μπροστά από την εποχή της.

***

Μεγάλη είναι η δυσκολία της κυβέρνησης να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν στο συντονιστικό όργανο να συμμετέχει δικαιωματικά π.χ. ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας αλλά να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Πάγκαλος. Μάλιστα κάποιοι παρατήρησαν ότι, επειδή μάλλον η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα κάνει θάλασσα σε ό,τι αφορά τον… συντονισμό του συντονισμού της, καλό θα ήταν να κληθεί να συμμετάσχει στο συντονιστικό όργανο και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Ι. Διαμαντίδης.

***

Μπορεί πολλοί νέοι υπουργοί να έχουν «πελαγώσει», αυτό όμως δεν ισχύει για τον κ. Κ. Σκανδαλίδη. Συνεργάτες της κυρίας Κατερίνας Μπατζελή έλεγαν χθες ότι «έκαναν δώρο» στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πέντε έτοιμα νομοσχέδια με τα οποία μπορεί να τη βγάλει άνετα ως τα Χριστούγεννα.

***

Το φθινοπωρινό αεράκι στη συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι στο Ηρώδειο δεν έκανε καλό στην κυρία Αντα Παπανδρέου , αφού το απόγευμα της επομένης (χθες) αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Αττικό Νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς, δεν πρόκειται για τίποτε σοβαρό. Οι γιατροί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού και η κυρία Παπανδρέου παρέμεινε στο νοσοκομείο έτσι ώστε η λοίμωξη να αντιμετωπιστεί πλήρως. Περαστικά!

***

Κάποτε δεν υπήρχε μέρα χωρίς να εμφανίζεται στην επικαιρότητα μια μεγαλόπνοη δράση (ή μια φήμη για κάποια μεγαλόπνοη δράση…) της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου. Εδώ και καιρό επικρατεί σιγή, η οποία όμως φθάνει στο τέλος της. Κύρια ωφελημένη όμως δεν πρόκειται να είναι η ελληνική κοσμική ζωή.

Μου λένε ότι η Γιάννα μαγνήτισε με τη γοητεία της (αλλά ενδεχομένως και με κάποια χορηγία της) τον κ. Μπιλ Κλίντον και πρόκειται να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον στο πλαίσιο του προγράμματος Clinton Global Ιnitiative («Διεθνής Πρωτοβουλία Κλίντον») μεταξύ 20 και 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δεν θα απορήσω αν η Γιάννα ακολουθήσει τον κανόνα που θέλει πολλούς ικανούς Ελληνες που δυσκολεύονται να προκόψουν στην Ελλάδα να κάνουν μεγάλη καριέρα στην Αμερική.