Θεόδωρος ΠανταλάκηςΥπέρ της συγχώνευσης με ΤΤ, Αττικής και Παρακαταθηκών

Ο επικεφαλής της ATEbank, κ. Θ.Πανταλάκης, είπε την Πέμπτη ότι τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κρατικός πυλώνας στις τράπεζες.

Ο επικεφαλής της ATEbank, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, είπε την Πέμπτη ότι τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κρατικός πυλώνας στις τράπεζες.

«Η δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα που θα συγκέντρωνε την ATEbank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα ωφελούσε την ελληνική οικονομία», είπε στο Reuters o κ. Πανταλάκης.

Η κυβέρνηση έχει προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις , που θα οδηγήσουν σε ισχυρότερους ομίλους, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την οικονομική κρίση και την αδυναμία χρηματοδότησής τους από τις αγορές.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε στην κυβέρνηση στα μέσα Ιουλίου πρόταση εξαγοράς των κρατικών μεριδίων στην ATEbank και το ΤΤ, ύψους 701 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά εξετάζεται από την κυβέρνηση και τους συμβούλους που έχει προσλάβει, τις Lazard, HSBC και Deutsche Bank.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk