Φαρμακευτικός Σύλλογος«Πρόχειρος ο νέος τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων»

Σύγχυση στους πολίτες έχουν δημιουργήσει, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι ανακοινώσεις ότι τα λεγόμενα νοσοκομειακά φάρμακα θα δίνονται από τα φαρμακεία. Ο Σύλλογος τονίζει ότι η τιμολόγηση έγινε με πρόχειρο και βεβιασμένο τρόπο.

Σύγχυση στους πολίτες έχουν δημιουργήσει, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι ανακοινώσεις ότι τα λεγόμενα νοσοκομειακά φάρμακα θα δίνονται από τα φαρμακεία.

Ο Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν διευκρινίζεται ο τρόπος, που θα δίνονται, και έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται».

Παράλληλα, κάνει λόγο για τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, τα οποία «αγγίζουν τα 550 εκατ. ευρώ».

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν, ότι εκτός από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ, τα υπόλοιπα ταμεία εξακολουθούν να τους χρωστούν χρήματα.

Αναφερόμενοι, δε, στην τελευταία ανατιμολόγηση των φαρμάκων, σημειώνουν ότι αυτή έφερε στο προσκήνιο σειρά από ανησυχητικά γεγονότα, αφού «έγινε με πρόχειρο και βεβιασμένο τρόπο, καθώς παρά την ύπαρξη δελτίου τιμών επί μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους, τα φαρμακεία δεν γνωρίζουν ακόμα με τι τιμές κοστολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι πολλές ενστάσεις, που έχουν γίνει, οδηγούν πιθανότατα στην έκδοση νέου δελτίου και προσθέτουν ότι «η προχειρότητα αυτή έφερε σε ανησυχητικό βαθμό ελλείψεις φαρμάκων αλλά και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την ασφάλειά τους».

Τέλος, επισημαίνουν την «τρομακτική μείωση του τζίρου», η οποία σε συνδυασμό με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς από αρκετά ταμεία, τους τελευταίους οκτώ μήνες, οδηγεί σε σίγουρο κλείσιμο αρκετά φαρμακεία.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ουδέποτε τα μέλη του εισέπραξαν οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό από τα νοσοκομεία, παρά το σχετικό νόμο της 3ης Αυγούστου.

«Ακόμα και για το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ ανά προμηθευτή, τα κονδύλια απλώς δόθηκαν στα Νοσοκομεία, αλλά οι προμηθευτές δεν έχουν εισπράξει το παραμικρό ποσό, διότι τα νοσοκομεία κατ’ εντολή του Υπουργείου, δεσμεύουν τα κονδύλια, εν αναμονή της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υγείας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk