αντιεξουσιαστικά

Οι αρμοδιότητες των νέων υπουργών και κυρίως αυτές που «μετακομίζουν» από υπουργείο σε υπουργείο δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και για τους υπαλλήλους. Οπως π.χ. συμβαίνει με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με επικεφαλής τον κ. Δ. Σπυράκο. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Και αμέσως μετά οι περίπου 50 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας «ανέβηκαν στα κεραμίδια».

Μετακόμιση…
Οι αρμοδιότητες των νέων υπουργών και κυρίως αυτές που «μετακομίζουν» από υπουργείο σε υπουργείο δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και για τους υπαλλήλους. Οπως π.χ. συμβαίνει με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με επικεφαλής τον κ. Δ. Σπυράκο.

* * *
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Και αμέσως μετά οι περίπου 50 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας «ανέβηκαν στα κεραμίδια».

… και διάλυση
Από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ως και χθες στον πρώτο όροφο του κτιρίου της πλατείας Κάνιγγος, αλλά κυρίως στο περίφημο υπόγειο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του συλλόγου των υπαλλήλων, εξελίχθηκαν σκηνές «απείρου κάλλους». Μάλιστα, λίγο έλειψε ορισμένοι να έλθουν και στα χέρια. * * *
Χθες σχεδόν όλη την ημέρα οι υπάλληλοι βρίσκονταν σε γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν- έκαναν διάλειμμα μόνον όταν επρόκειτο να τους μιλήσει ο νέος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης .

* * *
Ετσι λοιπόν, τις τελευταίες δύο ημέρες η Γενική Γραμματεία βρίσκεται υπό διάλυση και ο κ. Σπυράκος πλέον τάχει χαμένα. Κάποιοι μάλιστα πιο ψύχραιμοι εξηγούν ότι υπάρχουν αρκετά νομικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να «νομιμοποιηθεί» η «μετακόμιση». Και κάποιοι άλλοι απλώς σταυροκοπιούνται κι επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»…

Φίλοι και φίλτατοι
Φωτόπουλος εναντίον όλων! Αυτό ήταν το σχόλιο στο υπουργείο Περιβάλλοντος με το άκουσμα της είδησης ότι η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ διά του προέδρου της κ. Ν. Φωτόπουλου κατέθεσε δύο αγωγές, μία κατά της εφαρμογής του μνημονίου στη χώρα μας και μία κατά της περικοπής αμοιβών και συντάξεων των εργαζομένων και συνταξιούχων, πρωτίστως αυτών της ΔΕΗ. * * *
Οι αγωγές στρέφονται κατά της κυβέρνησης φυσικά, δηλαδή κατά παλαιών φίλων. Οπως έλεγαν χθες στη ΓΕΝΟΠ τα μέλη της ΠΑΣΚΕ: «Φίλος μεν ο Γιώργος (σ.σ.: ο Πρωθυπουργός, τον οποίο στήριξαν σθεναρά μέχρι τις εκλογές), φίλτατο δε το βιοτικό επίπεδο αλλά και οι θέσεις εργασίας που απειλούνται».

* * *
Την ανάδειξη της Ελλάδας στην προτίμηση των ισραηλινών επισκεπτών προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ μετά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου (σκίτσο) στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα.

* * *
Ευκαιρία για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί επίσης το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», όπως σημειώνεται από την υπουργό Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού κυρία Λιμόρ Λιβνάτ, η οποία τόνισε την πρόθεση συμμετοχής του Ισραήλ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Προσλήψεις
Με 80 θέσεις προσωπικού στελεχώνεται η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με ανοιχτή πρόσκληση που αφορά μόνον αποσπάσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα.

* * *
Η πρόσκληση απευθύνεται σε υπαλλήλους μόνιμους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ιδιότητα Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, οι οποίοι υπηρετούν στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ενδιαφέρονται να αποσπαστούν στην ΕΥΕΠΕΝ. * * *
Κρατάμε το ότι το ΥΠΕΚΑ δεν έκανε προσλήψεις αλλά μετατάξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk