ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ
«Τo γάλα» στη Θήβα
«Τo γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη παρουσιάζεται στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Μοσχοπαίδι Θηβών, σε σκηνοθεσία Αννας Βαγενά (φωτογραφία). Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ενωση με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, ενώ πασχίζουν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Ωρα έναρξης: 21.00.

LΟLΕΚ
Συναυλία στην Ηλιούπολη

Ο Lolek (φωτογραφία), από τους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, στην ελληνική αγγλόφωνη ποπ-ροκ σκηνή, εμφανίζεται στο Δημοτικό Θέατρο του Αλσους «Αλ. Κιντής» της Ηλιούπολης. Με τη συνοδεία τετραμελούς συγκροτήματος, παρουσιάζει κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ του «Αlone», από την επερχόμενη ελληνόφωνη δισκογραφική δουλειά του, καθώς επίσης και διασκευές. Ωρα έναρξης: 21.00. ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Χατζάκη, ενώ στον ρόλο του Δικαιοπόλιδος εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ηρώδειο. Ωρα έναρξης: 21.00. Οι «Ιππής» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου. Τα σκηνικά- κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Στη διανομή, μεταξύ άλλων, παίρνουν μέρος οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Αρμένης, Σαμψών Φύτρος, Θύμιος Κούκιος, Γιάννης Κοτσαρίνης.

Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ. 210

6897.459. Ωρα έναρξης: 21.00. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, στην Πάτρα. Η μετάφραση- διασκευή- σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου, τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη και στη διανομή, μεταξύ άλλων, παίρνουν μέρος οι Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Τάκης Παπαματθαίου.

Πάτρα. Ωρα έναρξης: 21.00. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η έκθεση του Κώστα Τσόκλη με τίτλο «1930 Τsoclis 2010…» φιλοξενείται στο κτίριο του Ιδρύματος Π.&Μ. Κυδωνιέως της Ανδρου. Αξιοποιώντας τον χώρο του κτιρίου ο καλλιτέχνης δημιουργεί μια αναδρομική έκθεση με τα πιο σημαντικά έργα που χαρακτήρισαν την ως σήμερα πορεία του. Παράλληλα, σε ειδική αίθουσα παρουσιάζει το νέο του «έργο-περιβάλλον». Τέλος, στο μεγάλο κλιμακοστάσιο του κτιρίου θα παρουσιάζεται ως επιτοίχια σύνθεση η ανέκδοτη αυτοβιογραφία του καλλιτέχνη.

Ανδρος. Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-13.30, 18.30-21.30, εκτός Τρίτης. Ως τις 26 Σεπτεμβρίου.